fbpx

Lista Centrelor de Bacalaureat pentru sesiunea 2019, unde peste 17.000 de absolvenți vor susține BAC-ul, a fost aprobată

Astăzi, 1 aprilie, membrii Comisiei Naţionale de Examene s-au întrunit într-o şedinţă de lucru, prezidată de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, în cadrul căreia a fost aprobată lista Centrelor de Bacalaureat pentru sesiunea 2019.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, în acest an, absolvenţii treptei liceale vor susţine examenele de bacalaureat în 92 de centre de bacalaureat, dintre care 62 de centre vor fi organizate în raioane, iar 30 – în mun. Chişinău.

De asemenea, Comisia Națională de Examene a decis instituirea a două Centre Republicane de Evaluare a lucrărilor de Bacalaureat, care sunt capabile să asigure condiţii pentru desfăşurarea activităţii Comisiilor Republicane de Evaluare a lucrărilor la fiecare disciplină de examen; sunt dotate cu camere de monitorizare video în toate cabinetele, inclusiv în holurile instituțiilor; au condiţii de păstrare, în securitate, a lucrărilor de examen, a baremelor de corectare, a altor materiale indispensabile procesului de evaluare a lucrărilor, inclusiv condiţii tehnice şi comunicaţionale de activitate a echipei care va stoca scorurile acumulate de către fiecare candidat la fiecare disciplină de examen și va scana testele de examen la fiecare disciplină de examen.

Menționăm că, în sesiunea 2019 a examenelor de bacalaureat au fost înregistrați 17.442 de candidați, dintre care 2405 (13,79 %) sunt candidați restanțieri din sesiunile anterioare.

Citește și:
Ești absolvent și vrei să dai mită la examene? Află ce riști în cadrul campaniei „Fără corupţie la BAC”, inițiată de CNA

Articole asemănătoare

Back to top button