fbpx

Ești absolvent și vrei să dai mită la examene? Află ce riști în cadrul campaniei „Fără corupţie la BAC”, inițiată de CNA

Ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie va organiza, din 2 aprilie, o campanie de informare a absolvenţilor liceelor şi şcolilor cu privire la acţiunile de prevenire a corupţiei înainte de susţinerea examenelor de bacalaureat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La şedinţe sunt invitaţi doar absolvenţii claselor a 12-a, iar întrunirile cu profesorii şi, eventual, părinţii vor avea loc separat.

Prin această campanie, ofiţerii Direcţiei educaţie anticorupţie şi reprezentanţii Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport a Consiliului mun. Chişinău îşi propun să discute cu absolvenţii, care au atins deja majoratul, despre consecinţele colectării banilor pentru oferirea de cadouri examinatorilor.

„Elevii vor fi îndemnaţi să dea dovadă de un comportament integru şi onest atât în raport cu colegii, cât şi cu personalul didactic”, se arată în comunicatul emis de CNA.

Potrivit agendei de lucru, şedinţele cu absolvenţii sunt planificate pentru toată luna aprilie, se vor organiza zilnic în afara orelor de studii și vor avea loc în cadrul instituţiilor de învăţământ din capitală.

Experţii CNA vor împărţi elevilor materiale cu mesaje anticorupţie, cu explicarea încadrării juridice a faptelor de corupţie şi sancţiunile pentru comiterea acestora. Absolvenţii vor mai fi informaţi și despre linia naţională anticorupţie 0 800 55555 la care pot fi raportate cazurile de corupţie.

Articole asemănătoare

Back to top button