fbpx

Liderii ACUM, la aceeași masă cu Johannes Hahn. Ce subiecte au abordat politicienii în discuția care a durat aproape o oră?

Liderii ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, s-au întâlnit astăzi cu Brad Freden, directorul Oficiului pentru Afaceri Est-Europene, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, dar și cu Înaltul Comisar European pentru Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În discuția cu cei doi, politicienii moldoveni au spus că s-a vorbit despre actualele probleme din politica țării, dar și despre formarea unui nou Guvern.

„Domnul Hahn a exprimat solicitarea instituţiilor UE ca următorul Guvern să se preocupe de ceea ce au promis politicienii din RM: statul de drept, justiţia independentă, investigarea furtului miliardului”, a declarat Maia Sandu.

„Şi într-o întâlnire şi în alta, am vorbit înalţilor oficiali străini despre ameninţările la adresa opoziţiei, la adresa celor care nu gândesc ca şi actualul regim”, a declarat Andrei Năstase, vorbind despre scurtul discurs al liderului PD Vlad Plahotniuc în cadrul briefingului partidului de săptămâna trecută, în care Plahotniuc a declarat că „nu va lăsa politicienii de capul lor”.

Amintim că Johannes Hahn s-a întâlnit și cu reprezentanții PSRM, care au anunțat convocarea Consiliului Republican pentru a decide dacă acceptă sau nu să formeze o majoritate parlamentară cu democrații. Înaltul Comisar European pentru Vecinătate şi Negocieri de Extindere a discutat și cu membrii Partidului Democrat, însă nu se cunoaște deocamdată ce subiecte au fost abordate.

Articole asemănătoare

Back to top button