fbpx

Liber la călătorii în Ucraina! Republica Moldova rămâne în lista statelor din „zona verde” pentru țara vecină

Ucraina menține Republica Moldova în lista statelor cu risc epidemiologic scăzut. Informațiile au fost actualizate astăzi de Ministerul ucrainean al Sănătății.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, persoanele care sosesc din Republica Moldova pot intra pe teritoriul Ucrainei fără a mai fi nevoite să stea în carantină sau autoizolare sau să prezinte rezultatul negativ al testului COVID-19.

Tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii Republicii Moldova, poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că aceasta va fi efectuată în decurs de 48 ore (drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul, biletul de călătorie cu avionul) și a poliței de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină.

Indiferent de acești factori, străinii care pleacă în Ucraina trebuie să aibă o poliță de asigurare care să acopere cheltuielile în caz de infectare cu virusul COVID-19.

Totodată, nici ucrainenii care se întorc la baștină din Moldova nu vor fi supuși controlului epidemiologic. Anterior, cetățenii menționat trebuiau să se autoizoleze și să își instaleze o aplicație mobilă specializată sau să facă testul pentru identificarea maladiei.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button