fbpx

Lebedinschi răspunde acuzației lui Reniță: „Este cel mai simplu să faci campanie electorală atacând un membru CEC”

Este cel mai simplu să faci campanie electorală atacând membrii CEC, consideră secretarul Comisiei Electorale Centrale – Maxim Lebedinschi – care a răspuns acuzației aduse de deputatul Iurie Reniță, cu referire la dosarul Bahamas.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La o conferință de presă organizată marți, 20 octombrie, Reniță – însoțit de candidatul la alegeri prezidențiale, Octavian Țîcu – a prezentat noi „probe cu implicarea socialiștilor în operațiunea Bahamas”. În context, acesta a adus acuzații și în adresa lui Maxim Lebedinschi.

„Colegul lui Furculiță, Maxim Lebedinschi, ia un împrumut de la același faimos SRL („Exclusiv Media”) – de 260.000 de lei, apoi de 200.000 de lei și al treilea împrumut – de 500.000 de lei. Și în declarația de avere nu este specificat nici un cuvânt despre acest împrumut de aproape un milion de lei, deși legea și deținerea unui post de funcționar public te obligă să declari orice împrumut”, a declarat deputatul.

Drept reacție, pentru ZUGO, secretarul CEC a negat afirmația și a venit cu explicații pentru un împrumut făcut anterior.

„Este un fals. Împrumutul pe care eu l-am luat a fost, pare-mi-se, de 500.000. Acești bani au fost restituiți în același an, conform legii cu privire la declararea averilor și intereselor. Împrumutul nu urmează a fi declarat cu obligație în cazul în care el nu este scadent sau nu există la acea etapă (luând în considerație, dacă nu greșesc, că eu l-am restituit într-o lună jumătate/două, deci nu aveam obligație legală să declar acel împrumut). Plus, eu în general, la acea etapă, eram avocat de profesie… 

Suntem în campanie electorală, (n. red. Iurie Reniță) era însoțit de un candidat electoral, este cel mai simplu să-ți faci campanie atacând un membru al Comisiei Electorale Centrale. Îndemnăm concurenții și politicienii să nu facă PR politic pe seama membrilor CEC, dar să se axeze pe programele lor politice și comunicarea cu cetățenii”, a spus Lebedinschi.

Back to top button