fbpx

Te-ai gândit vreodată să obții un credit ipotecar? Cinci sfaturi de la specialiști, care te vor ajuta să iei o decizie corectă

Procurarea unei locuințe este un scop spre care tinde fiecare dintre noi. Din mai multe considerente, o opțiune avantajoasă de realizare a acestui lucru este creditul ipotecar. În loc să achiți chiria lunar, mai avantajos este să plătești ratele de rambursare și să rămâi cu locuința ta proprie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totuși, decizia dată trebuie abordată cu atenție, deoarece îți asumi un angajament pentru o perioadă îndelungată de timp. Prin urmare, trebuie să acorzi atenție unor aspecte, despre care vorbesc specialiștii și pe care le vom explica mai detaliat.

Evaluează corect puterile tale financiare

Creditul imobiliar, ca oricare altu, presupune o responsabilitate pe care trebuie să ți-o asumi. În caz contrar, riști să ajungi să plătești penalități sau, mai rău de atât, fără locuința dorită. Deci, este cazul să estimezi cheltuielile tale lunare, cu tot cu alimentație și servicii comunale, pentru a ști cât ești dispus să dai din salariu pentru acoperirea împrumutului. Recomandăm să-ți faci un plan pentru mai mult timp înainte, cu diferite categorii de cheltuieli, care să includă un fond de rezervă, pentru situațiile neprevăzute. Astfel, vei ști sigur că niciun bănuț nu se va pierde, iar achitarea locuinței nu va fi o sarcină stresantă pentru tine și familia ta.

Consultă toate ofertele disponibile

Când este vorba despre sume mari de bani, nu te grăbi să semnezi prima ofertă de finanțare pe care o găsești. Astăzi, piața este aglomerată cu diferite propuneri și ar trebui să le iei în considerare pe toate. Pe lângă bănci, cu propuneri avantajoase și flexibile, vin companiile de microfinanțare. De exemplu, la Zoom Credit poți beneficia de un împrumut online, nebancar, doar cu buletinul, fără actele de confirmare a veniturilor solicitate de instituțiile bancare.

Împrumutul se oferă pe o perioadă de până la 36 de luni și poți selecta din două metode de finanțare. În primul caz compania achită 75% din costul locuinței, iar în al doilea caz – acoperă întregul cost al apartamentului, cu o contribuție de 25% din partea ta.

Alege apartamentul pe care ți-l dorești

Cu siguranță, deja știi care este locuința visurilor tale, însă înainte de a te arunca la cele mai scumpe oferte, caută alternativele disponibile. Reieșind din bugetul planificat și opțiunile companiilor de creditare, încearcă să găsești compromisul dintre dorință și ceea ce îți poți permite. Când iei un credit ipotecar, trebuie să-l garantezi obligatoriu cu ipoteca pe imobilul pentru care s-a acordat creditul. Astfel, mai bine este să optezi pentru o opțiune pe care vei rezista să o achiți, decât să rămâi fără apartamentul dorit.

Vezi dobânda indicată în contract și dacă există posibilitatea de acoperire prealabilă

Înainte de a semna contractul ipotecar verifică dobânda anuală și calendarul de restituire a împrumutului. În plus, niciodată nu știi cum ajungi în situația să ai o sumă mare de bani, cu care ai putea să acoperi creditul pentru casă. Prin urmare, ar fi bine să te informezi despre existența unei astfel de opțiuni și care sunt condițiile acesteia. La Zoom Credit, dobânda anuală efectivă variază de la 29,24% până la 35,15%, iar rata dobânzii este fixă – 20% anual sau 1,67% lunar. Comisionul de acordare este doar de 2%, iar cel de rambursare 5%. Alte plăți și comisioane ascunse nu există – totul este complet transparent.

Consultă părerile și sfaturile altor persoane

Un împrumut ipotecar este unul dintre cele mai complexe și mari, ca valoare, angajamente pe care le vei avea în viață. Deci, este în regulă să ceri ajutorul cunoscuților și experților. Aceștia vor veni cu sfaturi reieșind din experiența și cunoștințele proprii, pentru a evita unele situații neplăcute. Totodată, poți căuta recenziile clienților despre compania de finanțare.

Creditul ipotecar este, totuși, o responsabilitate și trebuie tratată ca atare. Cu toții ne dorim să avem un loc propriu, unde să ne simțim ca acasă. Deci, este important ca procesul de achiziționare a acestuia să fie unul normal și fără stres, pentru a reuși din plin să te bucuri de clipele pe care le vei trăi acolo, chiar din momentul mutării.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.
Back to top button