fbpx

doc, video | Reniță și Țîcu au prezentat „noi probe cu implicarea socialiștilor în operațiunea Bahamas”

Deputatul Platformei DA, Iurie Reniță, și candidatul Partidului Unității Naționale la alegerile prezidențiale, Octavian Țîcu, au făcut publice marți, 20 octombrie, documente ce ar prezenta noi probe privind implicarea socialiștilor în dosarul Bahamas, prin intermediul firmei „Exclusiv Media”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul unei conferințe de presă, Reniță a făcut referire la „lipsurile” din declarația de avere a lui Corneliu Furculiță, președintele fracțiunii PSRM în Parlament.

„Documentul demonstrează că „Exclusiv Media” SRL al lui Furculiță a împrumutat un milion și jumătate de euro în 2016. În declarația de avere a lui Corneliu Furculiță nu se regăsește această sumă de împrumut. El a considerat că nu e cazul să declare, deși era deputat și era obligat să declare acei bani. Nu excludem că și acum ar putea fi un asemenea Bahamas, de exemplu Athos. Procuratura Generală nu a dat curs și nu a examinat cele 29 de persoane socialiste implicate în această operațiune de spălare a banilor. Colegul lui Furculiță, Maxim Lebedinschi (secretarul Comisiei Electorale Centrale), ia un împrumut de la același faimos SRL – de 260.000 de lei, apoi de 200.000 de lei și al treilea împrumut – de 500.000 de lei. Și în declarația de avere nu este specificat nici un cuvânt despre acest împrumut de aproape un milion de lei”, a declarat deputatul.

Citește și: Lebedinschi răspunde acuzației lui Reniță: „Este cel mai simplu să faci campanie electorală atacând un membru CEC”

„Dosarul Bahamas ne relevă influența profundă pe care o are Serviciul de Securitate al Rusiei asupra Moldovei. CNA nu a declanșat o urmărire penală. Asta este fața guvernării pe care o avem”, a adăugat Țîcu.

Menționăm că Iurie Reniță a mai vorbit depre implicarea socialiștilor în schema Bahamas, prezentând probe. Drept urmare, Procuratura susținea că au fost audiate peste 29 de persoane, inclusiv Corneliu Furculiță, Vladimir Odnostalco și Vasile Bolea.

În 2016, înainte ca Igor Dodon să fie ales președinte, o investigație realizată de Rise Moldova prezenta faptul că socialiștii sunt implicați într-o schemă cu o companie offshore din Federația Rusă, creată în Bahamas, fiind vorba de peste 30 de milioane de lei transferați în conturi ale sponsorilor partidului.

Articole asemănătoare

Back to top button