fbpx

La spitalul „Toma Ciorbă” sunt pregătite 30 de paturi pentru eventualii bolnavi de coronavirus. Instituția ar putea primi până la 165 de pacienți adulți

La spitalul „Toma Ciorbă” sunt pregătite 30 de paturi pentru bolnavii de coronavirus. Totuși, în caz de necesitate, instituția ar putea face față unui număr de 165 de pacienți adulți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut de către deputata Ruxanda Glavan în cadrul unui briefing de presă. Conform ei, în cazul unei epidemii, instituția medicală ar putea adăposti cel mult 165 de pacienți maturi, 240 de copii și/sau 60 de femei însărcinate.

Deputata a spus că ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, i-a comunicat că există stocuri suficiente de medicamente antivirale specifice, iar în curând autoritățile din țara noastră urmează să primească de la Organizația Mondială a Sănătății și echipamente de protecție individuală pentru medici.

Precizăm că printre măsurile care au fost deja întreprinse în Moldova pentru a preveni o eventuală răspândire a maladiei se numără implementarea unor proceduri de verificare suplimentare la intrarea în țară, interzicerea deplasărilor peste hotare a elevilor și profesorilor, dar și avertizarea populației prin SMS despre riscul de îmbolnăvire.

Articole asemănătoare

Back to top button