fbpx

Jeep atacă piața vehiculelor electrice: Ce modele urmează să lanseze

Jeep își va începe drumul către vehicule 100% electrice până în 2030 cu patru modele, de la micul Avenger până la marele Wagoneer premium.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Jeep intenționează să treacă de la zero vânzări de vehicule complet electrice în Europa în acest an la 100% în 2030. Pentru a ajunge acolo, compania-mamă Stellantis va începe prin a lansa patru SUV-uri electrice până în 2025 și va elimina treptat orice variantă de motor cu combustie în următorii cinci ani. .

„Vrem să devenim liderul global în electrificarea SUV-urilor”, a declarat CEO-ul Jeep, Christian Meunier, la un eveniment media de miercuri.

Jeep-ul este deja puternic hibridizat, cu o gamă de SUV-uri hibride plug-in, dar primul Jeep cu zero emisii va fi SUV-ul mic Avenger, care va debuta pe 17 octombrie la Salonul auto de la Paris. Avenger, care va intra în vânzare în Europa anul viitor, este de așteptat să aibă o autonomie de aproximativ 400 km.

Avenger va fi construit în fabrica lui Stellantis Tychy, Polonia și va fi exportat în Japonia și Coreea de Sud, dar nu va fi vândut în SUA și China.

Obiectivele de electrificare ale Jeepului diferă în SUA, unde intenționează să vândă vehicule cu emisii zero în proporție de 50% până în 2030.

Planuri mari

Primul Jeep complet electric disponibil în America de Nord va fi un SUV mare numit Recon, cu un stil boxy care amintește de Land Rover Defender. Producția în SUA va începe la începutul anului 2024, urmând livrările către Europa la sfârșitul acelui an.

Spre deosebire de Avenger, Recon nu va avea o opțiune de transmisie cu ardere internă. Jeep a spus că Recon se adresează celor cărora le place să exploreze și să aibă aventuri extreme în aproape liniște, cu un pachet robust, complet electric. Ca și în cazul modelului de bază al Jeep, Wrangler, Recon va permite o experiență în aer liber, cu un blat electric cu o singură atingere și uși și sticlă detașabile, scrie playtech.ro.

Meunier a spus că Recon a avut suficientă capacitate a bateriei pentru a finaliza traseul Rubicon de 35 de km, unul dintre cele mai dificile trasee pentru vehicule off-road din SUA, și apoi „să se întoarcă în oraș pentru o reîncărcare”.

Al treilea Jeep cu emisii zero va fi o versiune a marelui Wagoneer, nume de cod Wagoneer S, pe care șeful de design al Stellantis Ralph Gilles l-a numit „arta premium americană”.

Jeep spune că Wagoneer S, cu stil aerodinamic, va fi un produs global care vizează o autonomie de 644 km la o singură încărcare, cu 600 CP și un timp de 0-97 km/h de aproximativ 3,5 secunde.

Va intra în vânzare în 2024.

Jeep nu a spus când ar putea apărea în Europa.

Jeep nu a dezvăluit niciun detaliu despre al patrulea model complet electric, care urmează să apară în 2025, potrivit unui slide al companiei.

Articole asemănătoare

Back to top button