fbpx

Israelul prelungește vizele pentru moldoveni cu o lună

Israelul a decis să prelungească vizele pentru străinii aflați legal în țară, inclusiv pentru moldoveni, cu o lună, din cauza situației de securitate din Israel.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vizele, care urmau să expire luna viitoare, au fost prelungite până la data de 9 noiembrie 2023. Această decizie se referă și la lucrătorii străini din Israel.

„După această perioadă, cu excepția cazului în care se acordă o notificare ulterioară, prelungirea vizei trebuie efectuată în conformitate cu procedurile normale.”, se arată în mesajul Autorității pentru Populație și Migrație.

Amintim că Ministerul moldovean al Afacerilor Externe a instituit celula de criză la scurt timp, după ce Guvernul israelian a anunțat stare de război în țară. Până în acest moment, moldoveni aflați în Israel care au avut de suferit sau au fost luați prizonieri nu sunt, potrivit oficialilor de la Chișinău.

Peste 700 de israelieni au fost ucişi de la începutul ofensivei mişcării islamiste palestiniene Hamas asupra Israelului sâmbătă, a anunţat armata israeliană într-un nou bilanţ publicat luni dimineaţă. Armata israeliană a raportat, de asemenea, 2.150 de israelieni răniţi începând de sâmbătă dimineaţă, într-o actualizare postată pe contul său de X.

De asemenea, mai mulţi cetăţeni americani au fost ucişi în această ofensivă, conform unei declaraţii făcute duminică de un oficial SUA.”

Articole asemănătoare

Back to top button