fbpx

Ion Lazarenco, recunoscător Guvernului pentru faptul că s-a afiliat mesajului său de pace: Se începe a vedea roada

Înotătorul moldovean, Ion Lazarenco Tiron, care a traversat toate cele 7 strâmtori ale lumii pentru a promova Pacea și care va candida pentru Premiul Nobil, a lansat un îndemn prin care îi cheamă pe toți să fie promotori ai Păcii atât în Moldova, cât și peste hotare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„După ani de muncă și efort supraomenesc mă bucur enorm că se începe a vedea roadă. În primul rând, sunt recunoscător Guvernului Republicii Moldova și premierului Pavel Filip că s-au afiliat mesajului meu de Pace și au aprobat proiectul ce li s-a propus de a continua să promovăm imaginea pozitivă a Țării noastre dragi și desigur mesajul de Pace.

Haideți împreună să devenim adevărați promotori și ambasadori ai Păcii atât în Țara noastră, cât și în vecinătate, și pe Pământ”, a scris sportivul pe contul său de Facebook.

Amintim că Ion Lazarenco a fost propus de Guvern candidat la Premierul Nobel pentru PaceDeși este stabilit de mai mulți ani în Irlanda,  întotdeauna a arborat drapelul Republicii Moldova, fiind un ambasador al țării noastre peste hotare. Conform unui sondaj realizat în Irlanda, peste 350.000 de oameni au aflat despre Republica Moldova, urmare a performanțelor sportivului.

Ion Lazarenco a fost declarat trei ani consecutiv „Cel mai bun înotător al Irlandei”, devenind și prima persoană de pe glob care a traversat din prima încercare cele șapte strâmtori. În anul 2018, sportivul a fost desemnat „Omul Anului” de către Asociația Mondială de Înot în Ape Libere.

CITEȘTE ȘI:  Moldoveanul Ion Lazarenco, al 8-lea om din lume care a înotat 7 strâmtori, desemnat „Omul Anului 2018” de către o organizație americană

Articole asemănătoare

Back to top button