fbpx

Moldoveanul Ion Lazarenco, al 8-lea om din lume care a înotat 7 strâmtori, desemnat „Omul Anului 2018” de către o organizație americană

Moldoveanul Ion Lazarenco-Tiron, cel care a reușit în februarie 2018 să înoate 7 strâmtori, a fost desemnat „Omul Anului 2018” de către o organizație americană, care a premiat mai mulți sportivi din întreaga lume.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Asociația Mondială de Înot în Aer Liber i-a oferit distincția pentru reușitele sale, dar mai ales pentru performanța pe care a înregistrat-o anul trecut, când a parcurs și ultima strâmtoare din cele 7 – Cook, care se întinde pe 26 km, scrie presa internațională. În 2014, el a parcurs Gibraltarul (14 km) și Canalul Mânecii (34 km), în 2015 – Canalul de Nord (34 km), în 2016 – Canalul Catalina (34 km) și Canalul Molokai (44 km), iar în 2017 – Canalul Tsugaru (20 km).

Atunci el spunea că scopul acestor acțiuni este a ajuta copiii nevoiași din țara noastră, dar și promovarea Moldovei pe arena internațională. Moldoveanul a riscat să fie atacat de rechini, a fost înțepat de meduze și nici nu își amintește cum a ajuns pe celălalt mal. Cert este că acum Ion Lazarenco, moldoveanul care în 1997 a emigrat, împreună cu familia, în Irlanda, ne-a dus faima pe întregul glob.

Articole asemănătoare

Back to top button