fbpx

Într-o singură zi, peste 140 de persoane au ajuns la spital, după ce au căzut pe gheață

Pentru ziua de ieri, la numărul unic de urgență 112 au fost raportate 143 urgențe medicale cu diverse traumatisme cauzate de alunecările și căzăturile pe gheață.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Persoanele au suferit diverse traumatisme, precum fracturarea mâinilor, picioarelor, leziuni la nivelul capului, gâtului, leziuni semnificative la nivelul a două sau mai multe părți ale corpului, dureri moderate ale corpului la diferite nivele.

Medicii și Serviciul 112 îndeamnă oamenii să fie prudenți când se deplasează pe drumuri înzăpezite sau pe drumuri înghețate. Totodată, este indicat să purtați încălțăminte cu talpă antiderapantă, care vor face mersul prin zăpadă sau pe gheață mai sigur.

Atunci când nu există nicio cale pentru a evita căzăturile, folosiți-vă mâinile pentru a vă sprijini, pentru a evita accidentările foarte grave. În situația când ați căzut pe gheață și este necesar de a primi ajutor medical, sunați la numărul scurt 112.

Condițiile meteo au dat bătăi de cap și șoferilor, astfel salvatorii au intervenit în 200 de cazuri doar ieri noaptea pentru a debloca mașinile împotmolite în zăpadă. Operațiunile de tractare au fost efectuate pe drumurile raioanelor Ștefan Vodă, UTA Găgăuzia, Cahul, Taraclia și Orhei.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button