fbpx

Interpol încă nu a oferit autorităților din Moldova un răspuns în privința lui Plahotniuc. Ce spune ministrul de Interne?

Autoritățile din Republica Moldova nu au primit deocamdată un răspuns de la Interpol privind anunțarea în căutare internațională a fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Despre aceasta comunică ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Cu referire la domnul Plahotniuc, se perfectează toate actele necesare de către colegii noștri de la Interpol, pentru a fi anunțat în căutare internațională. Nu avem un răspuns de la această instituție”, a precizat ministrul.

Amintim că, la sfârșitul lunii ianuarie curent, procurorul general Alexandr Stoianoglo declara că Interpol a recepționat scrisoarea prin care s-a solicitat ca fostul lider democrat să fie anunțat în căutare internațională.

Vlad Plahotniuc a fost dat în căutare la 29 octombrie 2019. Oamenii legii au deschis un dosar penal pe numele lui în care acesta este cercetat pentru spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari.

Ulterior, organele de drept din Republica Moldova au expediat demersuri la misiunile diplomatice din Chișinău în scopul orientării autorităţilor competente pentru identificarea locului aflării lui Vlad Plahotniuc. CNA a sesizat Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională (CCPI), Ambasadele României, SUA şi Regatului Unit din Moldova despre faptul că fostul lider al PDM deţine încă o identitate cu acte valabile pe numele Vladislav Novak.

Plahotniuc apare și într-o orientare distribuită șefilor subdiviziunilor subordonate Inspectoratului General al Poliției în legătură cu dosarul penal în care este cercetat.

Articole asemănătoare

Back to top button