fbpx

Fostul lider al PD, Vlad Plahotniuc, a fost anunțat în căutare internațională

Fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, a fost dat în căutare internațională. Despre aceasta a anunțat Procuratura Anticorupție într-un comunicat oficial.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Având în vedere desconsiderarea citației emise de procurorii anticorupție și neprezentarea sa în fața organului de urmărire penală, cetățeanul Vladimir Plahotniuc Gheorghe (a.n. 1966), anunțat inițial în căutare națională și în privința căruia a fost aplicată masura preventivă – arestul preventiv, a fost dat în căutare internațională și interstatală de către Centrul Național Anticorupție.

Amintim că cet. Vladimir Plahotniuc are calitate de învinuit, pe cauzele penale din gestiunea Procuraturii Anticorupție, în săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.243 alin. (3) lit.b) din Codul Penal al Republicii Moldova – spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari”, e scris în comunicat.

Amintim că, pe 8 octombrie curent, PA l-a notificat public pe fostul lider PD, comunicându-i că este bănuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Iar pe 11 octombrie – judecătorii au emis mandat de arest preventiv pe numele acestuia.

Articole asemănătoare

Back to top button