fbpx

Înotătorul moldovean propus la Premiul Nobel pentru Pace, despre nominalizarea înaintată de Guvern: „Am crezut în mesajul meu de pace şi în moldoveni”

Nominalizarea sa la Premiul Nobel pentru Pace l-a luat prin surprindere, dar l-a și motivat să facă mai mult. Moldoveanul Ion Lazarenco, cel care a înotat cele șapte strâmtori ale lumii din prima încercare, se arată impresionat de decizia Guvernului de a-l susține pentru obținerea unui astfel de premiu de valoare. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sportivul a participat astăzi la şedinţa Cabinetului de Miniştri, în cadrul căreia i-a mulţumit prim-ministrului Pavel Filip pentru implicare și susținere.

„Vă mulțumesc din suflet pentru cuvintele frumoase. Am crezut în mesajul meu de pace şi în moldoveni şi continui să cred în noi. Aţi luat o decizie care m-a impresionat. Cu ceea ce am făcut până acum, noi vom deveni ambasadori ai păcii. Mă închin şi vă mulţumesc”, a precizat Ion Lazarenco.

În răspuns, premierul a menționat că împreună cu Cabinetul de Miniștri vor elabora o hotărâre în care va aproba finanţare pentru promovarea lui Ion Lazarenco.

„Eu mă mândresc cu acest om. Ion Lazarenco a demonstrat că dacă există voinţă, atunci se obţin rezultate. Ce m-a impresinat cel mai mult este că aceste lucruri le-a facut ducând pace”, a declarat Pavel Filip.

Ion Lazarenco a fost declarat trei ani consecutiv „Cel mai bun înotător al Irlandei”, devenind și primul om care a traversat din prima încercare cele șapte strâmtori. În 2018, sportivul a fost desemnat „Omul Anului” de către Asociația Mondială de Înot în Aer Liber. Laureaţii Premiului Nobil vor fi anunţaţi în luna decembrie.

CITEȘTE ȘI:

Articole asemănătoare

Back to top button