fbpx

grafic | Raioanele din R. Moldova care au înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Republica Moldova a înregistrat joi, 20 ianuarie , un record absolut privind numărul de infectări cu coronavirus.  3907 persoane au fost depistate pozitiv la COVID-19, din totalul de 15.188 de teste efectuate. Astfel, cele mai multe cazuri au fost Chișinău, 1705 persoane infectate. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Și regiunea transnistreană a înregistrat un număr impunător de persoane infectate cu SarsCoV2, 431. În ceea ce privește situația în raioanele Republicii Moldova, Ialoveni, Cahul, Bălți și Soroca au înregistrat câte 133, 117, 92 și respectiv 85 de cazuri noi.

La polul opus se află raioanele Căușeni, Vulcănești, Șoldănești și Basarabeasca, care au raportat 14, 12, 11, și respectiv zece cazuri de COVID-19.

Sursa: msmps.gov.md

Vezi și: Certificatul COVID, obligatoriu în aproape toate spațiile închise. Care sunt excepțiile

Amintim că Comisia Națională Extraordinară de Sănătătate Publică (CNESP) a impus un șir de noi restricții, în contextul trecerii țării sub Cod roșu de alertă epidemiologică. Unele dintre ele intră în vigoare din 22 ianuarie, altele din 24.

Printre cele mai importante decizii se numără trecerea școlilor la regim online, interzicerea evenimentelor private, reducerea orarului de lucru a localurilor și obligativitatea certificatului COVID-19 în aproape toate spațiile închise.

Citește și: video | Maia Sandu, mesaj despre criza pandemică și cea a gazelor: „Vom reuși! Suntem obligați să reușim”

Articole asemănătoare

Back to top button