fbpx

Încă o țară europeană înăsprește carantina pentru o lună. Toate școlile se închid

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat miercuri seara extinderea măsurilor de carantină până în data de 2 mai și închiderea școlilor timp de trei săptămâni, pe întreg teritoriul țării, invocând îngrijorările provocate de cel de-al treilea val al pandemiei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Două din cele trei săptămâni de închidere a şcolilor, inclusiv a creșelor și grădinițelor, vor corespunde cu vacanţa de primăvară.

Restricţiile de circulaţie pe timpul nopții intră în vigoare de la ora locală 19:00 (17:00 GMT) și sunt valabile până la ora 6:00, se vor închidere anumite centre comerciale şi sunt limitate deplasările.

De asemenea, marți, 30 martie, Spania a anunțat că purtarea măștii și în spațiile deschise devine obligatorie. În aceșași timp, miercuri, 31 martie, Kievul a anunțat că intră într-un lockdown strict din cauza numărului alarmant de decese asociate cu COVID-19.

Totodată, miercuri, și în Republica Moldova a fost votată instituirea stării de urgență, dar fără un lockdown total, ci doar cu monitorizarea strictă a restricțiilor deja existente.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button