fbpx

În timp ce alte țări impun măsuri dure, Nicaragua ar refuza să lupte cu noul coronavirus. De când nu a mai fost văzut președintele?

Autoritățile din întreaga lume impun măsuri care să prevină infecția cu virusul COVID-19. Totuși, se pare că nu toate statele au aceeași strategie. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se arată îngrijorată de situația din Nicaragua, președintele căreia nu ar mai fi apărut în vizorul cetățenilor din februarie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fiind la cel de-al treilea mandat în funcția de președinte, Daniel Ortega a fost văzut ultima oară la un eveniment militar televizat pe 21 februarie, iar – de atunci – acesta a mai participat la o teleconferință pe 12 martie cu ceilalți șefi de stat din organizația SICA (Sistemul de integrare din America Centrală), transmite CNN.

Pe lângă aceasta, țara condusă de el este criticată în ultima vreme. Deși în lume există pandemia de coronavirus, aici granițele, școlile și universitățile rămân deschise. Mai mult, guvernul nu a impus nici măcar măsuri de distanțare socială, motiv pentru care unii localnici încearcă să se protejeze singuri.

„Suntem îngrijorați de lipsa măsurilor de distanțare socială și de organizarea adunărilor publice. Suntem îngrijorați în privința testării, a monitorizării contactelor, a raportării. Am ridicat aceste subiecte în atenția autorităților, atât informat cât și formal. Organizația de Sănătate pan-americană este pregătită să lucreze alături de Nicaragua”, a declarat doctorul Carissa F. Etienne, director al Organizației de Sănătate pan-americane și director regional al OMS pentru America de Nord și Sud.

Pe de altă parte, Organizația Human Rights Watch susține că atitudinea Nicaragua față de epidemie este „nechibzuită, cu tactici care contrazic experții mondiali în sănătate”.

„Ortega este singurul lider latino-american care nu a făcut niciun anunț public referitor la modul în care guvernul său răspunde epidemiei”, a anunțat HRW.

În acest context, vicepreședinta Rosario Murillo – soția lui Ortega – le-a transmis cetățenilor să își păstreze calmul și să lucreze în continuare.

„Comandantul nostru Daniel este aici, muncește și coordonează toate eforturile pe care le facem și pe care vom continua să le facem”, a precizat Murillo.

Conform datelor oferite de guvern, Nicaragua are nouă cazuri confirmate de coronavirus, alte 12 persoane sunt sub observație și un pacient a decedat.

Articole asemănătoare

Back to top button