fbpx

Ilan Șor critică declarațiile ministrului Apărării referitor la revizuirea statutului de neutralitate: „Executant și fără minte”

„Executant și fără minte!” Este reacția liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, în contextul recentelor declarații ale ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi, potrivit cărora statutul de neutralitate al Republicii Moldova nu mai este actual. Potrivit lui Ilan Șor, principiul fundamental al politicii de apărare al unor state mici precum este Republica Moldova este de a preveni războiul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În cazul în care se va întâmpla asta, acest soldat din lemn, executant și fără minte va fi primul care va fugi de pe câmpul de luptă. El este „războinicul” care cade de pe cuptor”, a menționat Ilan Șor, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ilan Șor mai susține că principiul fundamental al politicii de apărare al unor state atât de mici precum este Republica Moldova este de a preveni războiul.

Menționăm că potrivit Constituției, Republica Moldova este stat neutru. Modificarea legii supreme poate avea loc în Parlament, cu voturile a cel puțin 2/3 dintre deputați.

Amintim că ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi a menționat recent că discuțiile privind revizuirea statutului de neutralitate sunt apanajul politicienilor, iar o eventuală decizie privind aderarea la o alianță militară trebuie luată după un amplu proces de consultare cu cetățenii.

Ministrul Apărării mai spune că Republica Moldova nu este pregătită pentru aderarea la NATO, iar polemicile create în jurul acestui subiect sunt parte a războiului hibrid.

Multiplele comentarii din partea politicienilor vin după ce președinta R. Moldova, Maia Sandu, a acordat un interviu pentru Politico privind posibilitatea aderării la o alianță, ceea ce a generat un val de critici.

Deranjat de declarațiile Maiei Sandu, senatorul rus Andrei Klimov a menționat despre R. Moldova că „riscă să repete politica sinucigașă a Ucrainei”.

La fel, și alți politicieni din Republica Moldova și Federația Rusă au acuzat guvernarea de la Chișinău de încercarea de a atrage țara în război.

Citește și: Neutralitatea Republicii Moldova: Ce știu cetățenii despre ea și dacă ne protejează de un eventual război

Articole asemănătoare

Back to top button