fbpx

Deranjat de declarațiile Maiei Sandu. Senator rus, despre R. Moldova: „Riscă să repete politica sinucigașă a Ucrainei”

Andrei Klimov, Vicepreședintele Comitetului pentru Afaceri Internaționale din Consiliul Federației Ruse, lansează mesaje tăioase la adresa Chișinăului. Senatorul rus publică într-o postare pe Telegram că R. Moldova riscă să „repete politica sinucigașă a Ucrainei” și compară numărul deceselor în țara vecină, atacată de Rusia, cu numărul populației R. Moldova, transmite Agora.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Postarea lui Andrei Klimov vine după ce președinta R. Moldova, Maia Sandu, a acordat un interviu pentru Politico.

„La Chișinău, pe fundalul conflictului ucrainean, s-au gândit dacă este necesar să renunțe la statutul de neutralitate a țării, prevăzut de Constituție, în favoarea aderării la o „alianță mai mare”. Așa a răspuns Maia Sandu la întrebarea despre disponibilitatea de a aderă la NATO”, notează Klimov.

„Această doamnă are 50 de ani. Așa că a locuit în URSS până la 20 de ani. Ar trebui să cunosc istoria noastră comună și că nu ar trebui să încredințați Occidentului soarta poporului. Populația ucraineană devine din ce în ce mai puțină în fiecare zi, cu grija lui Biden și a europenilor. Numărul populației pe teritoriile controlate de Kiev este deja de aproape 2 ori mai mic decât era în RSS Ucraineană. Pierderi totale în oameni depășesc, de altfel, întreaga populație a Moldovei. Este într-adevăr Sandu atât de indiferentă față de moldoveni și atât de dependentă de Washington, servitorii săi europeni, încât este gata să repete politica sinucigașă a unor trădători naționali din Ucraina vecină precum Poroșenko și Zelenski?”, scrie Klimov.

De asemenea, acesta scrie că „problemele catastrofale ale Ucrainei au început după lovitura de stat pro-occidentală în 2014, urmată de anularea neutralității constituționale existente până atunci și de proclamarea oficială a cursului Ucrainei către aderarea la NATO”.

 

Articole asemănătoare

Back to top button