fbpx

Igor Grosu: Atacurile armate din stânga Nistrului ar fi fost provocate de servicii secrete ruse

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, comentând recentele atacuri armate din regiunea transnistreană, a spus că ar fi fost provocate de servicii secrete ruse.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Eu cred că aceste evenimente sunt puse la cale de către serviciile secrete. Nu sunt servicii secrete nici moldovenești, nici din Ucraina. Sunt servicii secrete care se află în cadrul Armatei a 14-a din Transnistria”, a spus Grosu, într-un interviu în cadrul emisiunii „Zi de zi” de la Radio Moldova.

Potrivit lui, problema transnistreană trebuie rezolvată în condiţii de pace, la masa tratativelor, iar soluţionarea rapidă a conflictului, aşa cum propun unele voci, „ar putea avea consecinţe grave”.

De asemenea, șeful Legislativului spune că Republica Moldova își păstrează neutralitatea și acționează strict în conformitate cu acest statut prevăzut de Constituție.

Republica Moldova a reușit și reușește în continuare să păstreze calmul în societate, chiar dacă avem armata rusă, aflată ilegal pe teritoriul nostru, chiar dacă avem un depozit ilegal de muniții la Cobasna”, a mai spus președintele Parlamentului.

Amintim că în regiunea separatistă Transnistria a fost instituit Cod roșu de amenințare teroristă, în urma ședinței așa-zisului Consiliu de Securitate, convocat de liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselsk, în contextul tensiunilor apărute luni, 25 aprilie, atunci când sediul așa-zisului Minister al Securității de la Tiraspol (MGB) a fost atacat cu lansatoare de grenade, care potrivit așa-numitelor autorităţi locale, proveneau de pe teritoriul ucrainean.

Articole asemănătoare

Back to top button