fbpx

Guvernul va începe azi procedura de insolvabilitate a companiei Avia Invest. Chicu: „Nu au achitat încă nici un bănuț din datorie”

Astăzi va fi lansată procedura de insolvabilitate a companiei Avia Invest. Declarația a fost făcută în această dimineață, de către prim-ministrul Ion Chicu, care a precizat că acest lucru înseamnă rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Avia Invest, compania care se prezenta în 2013 să monitorizeze unicul aeroport, a intrat în incapacitate de plată, conturile sunt blocate. Așadar, statul va declanșa azi procedura de insolvabilitate, iar asta înseamnă rezilierea contractului de concesiune. Ei au datorii de peste 22 de milioane de lei. Nu au achitat încă nici un bănuț. Țara nu poate achita”, a declarat premierul, după ședința tradițională cu conducerea de vârf a țării.

În urmă cu câteva zile, Autoritatea Aeronautică Civilă anunța că Avia Invest are datorii de 22,3 milioane de lei și că a solicitat intentarea dosarului de executare pentru neplata datoriei. Ulterior, Avia Invest a blamat declarațiile, precizând că suma de peste 22 de milioane de lei ar fi o parte din penalități, rezultate din datoriile istorice ale companiei Air Moldova, încă din perioadă în care era în gestiunea statului.

Citește și: Avia Invest anunță că va investi 170 de milioane de euro în dezvoltarea Aeroportului. Alte 100 de milioane de lei vor fi oferite pentru a ajuta populația

Articole asemănătoare

Back to top button