fbpx

Avia Invest anunță că va investi 170 de milioane de euro în dezvoltarea Aeroportului. Alte 100 de milioane de lei vor fi oferite pentru a ajuta populația

Compania Avia Invest, concesionara Aeroportului Internațional Chișinău, a anunțat că a semnat un acord de împrumut în sumă de 170 de milioane de euro. Banii vor fi investiți în dezvoltarea infrastructurii aeroportuare. La fel, în contextul pandemiei, din banii acționarilor vor fi finanțate proiecte sociale în valoare totală de 100 de milioane de lei. De asemenea, compania precizează că unul dintre acționari a alocat fondurile necesare pentru a achita toate datoriile Avia Invest, care de fapt nu-i aparțin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un comunicat, compania informează că cele 170 de milioane de euro vor fi accesibile în următoarele 30 de zile. Banii vor fi direcționați pentru onorarea angajamentelor investiționale, în corespundere cu acordul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, se arată în comunicatul Avia Invest.

Fondurile vor fi cheltuite inclusiv pentru construirea unui nou terminal de pasageri, al unui terminal de mărfuri, dar și pentru finalizarea construcției unei noi piste de decolare-aterizare. Compania mai informează că viitoarele proiecte vor contribui la crearea a circa 9000 de noi locuri de muncă, fapt extrem de important pentru economia țării, iar Aeroportul din Chișinău va deveni unul dintre cele mai moderne din CSI și Europa de Est.

Concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău a anunțat, de asemenea, că va susține mai multe proiecte sociale în valoare de 100 de milioane de lei, bani care vor fi alocați de acționari. Inițiativele își propun să sprijine și să îmbunătățească viața cetățenilor Republicii Moldova, comunică Avia Invest.

Referitor la relațiile sale cu Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova, compania reiterează că pretențiile financiare reprezintă penalitățile la datoriile istorice ale companiei Air Moldova, adunate în perioada când aceasta era administrată de stat.

Așadar, unul dintre fondatorii Avia Invest a decis să acorde un împrumut substanțial pentru achitarea tuturor datoriilor curente care au apărut din cauza pandemiei și stopării, aproape în totalitate, a activității Aeroportului Internațional Chișinău, dar și pentru achitarea restanțelor istorice, care s-au format nu din vina Avia Invest. Compania anunță că, până pe 15 mai, absolut toate obligațiile financiare ale companiei, inclusiv pretențiile Autorității Aeronautice Civile, vor fi onorate în volum deplin.

În același timp, Avia Invest susține că în loc ca statul să ofere suport industriei aviatice din țară, care a fost grav lovită de pandemia de COVID-19, acesta a lăsat-o în voia sorții, ca să se descurce pe cont propriu. Mai mult, autoritățile au decis să aplice „abuziv” companiei o taxă suplimentară de 4,5 euro pentru fiecare pasager, iar Avia Invest va contesta legalitatea acesteia.

La fel, compania care a devenit, pentru 49 de ani, concesionara Aeroportului Internațional Chișinău în vara anului 2013 declară că și-a onorat și își va onora în continuare angajamentele în volum deplin, dezmințind astfel zvonurile lansate de unii politicieni precum că s-ar confrunta cu probleme financiare.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button