fbpx

Google adoptă o decizie majoră. Milioane de conturi vor fi șterse definitiv: Care este motivul

Google a anunțat o actualizare majoră care va duce la ștergerea definitivă a mii – potențial chiar milioane – de conturi, dacă acestea nu au mai fost folosite din 2021. Actualizarea va include conturile Gmail, Drive și Photos care nu au fost folosite sau conectate de cel puțin doi ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o postare pe blog în care a anunțat actualizarea, Google a declarat că noua politică a fost adoptată în primul rând din motive de securitate deoarece conturile mai vechi sunt de obicei mai vulnerabile la amenințări precum spam, escrocherii de phishing și deturnare, scrie AlephNews.

„Analiza noastră internă arată că conturile abandonate sunt de cel puțin 10 ori mai puțin susceptibile decât conturile active de a avea configurată verificarea în doi pași”, se arată în postare.

„Ceea ce înseamnă că aceste conturi sunt adesea vulnerabile și, odată ce un cont este compromis, poate fi folosit pentru orice, de la furtul de identitate până la un vector pentru conținut nedorit sau chiar rău intenționat, cum ar fi spam-ul.” Politica se va aplica doar conturilor personale, cele asociate cu organizații precum școlile și întreprinderile fiind în siguranță de a fi șterse.

Gigantul tehnologic a precizat că actualizarea va intra în vigoare din această săptămână, însă niciun cont nu va fi șters până în decembrie 2023. „Vom adopta o abordare etapizată, începând cu conturile care au fost create și nu au mai fost folosite niciodată”, a scris Google.

„Înainte de a șterge un cont, vom trimite mai multe notificări în lunile premergătoare ștergerii, atât la adresa de e-mail a contului, cât și la adresa de e-mail de recuperare (dacă a fost furnizată una).” Utilizatorii pot evita să fie prinși în această epurare prin acțiuni atât de simple precum citirea unui e-mail trimis către cont sau vizionarea unui videoclip YouTube în timp ce sunt conectați.

Google are miliarde de conturi de utilizator, deși nu a făcut public câte dintre acestea sunt inactive. Această decizie vine după anunțuri similare din partea Twitter, directorul executiv și proprietarul Elon Musk lansând recent o politică similară prin care numele de utilizator vor fi reciclate dacă sunt asociate cu conturi care nu au fost folosite „timp de mai mulți ani”.

Articole asemănătoare

Back to top button