fbpx

foto, video | Ultimul paradis virgin al Australiei, împânzit de plastic. Litoralul este acoperit de 238 de tone de gunoi

Un studiu recent, publicat joi în revista Scientific Reports, relatează că un grup format din 27 de insule din Australia este împânzit de plastic.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit informațiilor, pe insulele Cocos, care sunt prezentate turiştilor ca fiind ultimul paradis virgin al Australiei, au fost găsite peste 370.000 de periuţe de dinţi și 414 milioane de bucăţi de plastic, transmite presa străină. Studiul mai constată că zona este locuită de aproximativ 500 de persoane, iar litoralul este acoperit cu 238 de tone de material din plastic.

Potrivit savanților care au realizat cercetările, o mare parte a gunoiului erau articole destinate consumului de unică folosinţă, cum ar fi capace de sticlă, sticle și paie.

„Poluarea cu plastic este acum omniprezentă în oceanele noastre, iar insulele îndepărtate sunt un loc ideal pentru a obţine o imagine obiectivă a volumului de resturi de plastic care înconjoară globul”, declară ecologistul Jennifer Lavers de la Universitatea ecologică din Tasmania.

Chiar și așa, datele nu sunt exacte deoarece savanții au cercetat doar 10 cm de la suprafața solului și nu au avut acces în unele zone. Respectiv, cifrele pot fi mult mai mici comparativ cu volumul real de gunoi de pe litoralul australian.

Foto: The Institute for Marine & Antarctic Studies via Twitter
Foto: The Institute for Marine & Antarctic Studies via Twitter
Foto: The Institute for Marine & Antarctic Studies via Twitter

Articole asemănătoare

Back to top button