fbpx

foto, video | Preşedinta Republicii Moldova a fost primită de Familia Regală a României la Castelul Săvârșin

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost primită sâmbătă de Custodele Coroanei, Margareta, şi Principele Radu la Castelul Regal Săvârşin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șefa statului a fost întâmpinată în Satul Regal, iar apoi Maia Sandu a fost invitată să ia dejunul în castel.

„Ca de fiecare dată, am avut parte de o primire călduroasă și discuții foarte bune despre relațiile excelente între Republica Moldova și România.

I-am mulțumit Majestății Sale pentru dragostea pe care o are față de țara și oamenii noștri, dar și pentru sprijinul său ferm, care ne aduce și mai aproape de visul nostru european. Decizia pozitivă din decembrie a Uniunii Europene, de a lansa negocierile de aderare cu Moldova, se datorează și faptului că Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu, au promovat în capitalele europene aspirațiile moldovenilor de a deveni membri ai familiei europene”, se arată într-un mesaj al Maiei Sandu, publicat pe rețelele de socializare.

După prânz, preşedintele Republicii Moldova a vizitat Parcul Regal şi Muzeul Regal al Automobilului alături de Familia Regală.

„Astăzi, la Săvârşin, s-a consumat un moment unic în viaţa cotidiană – pentru că ne apropiem de ziua de 24 ianuarie, aş putea spune că am reconstituit simbolic Mica Unire”, a declarat primarul comunei Săvârşin, Ioan Vodiceanu, prezent la Domeniul Regal Săvârşin.

El a precizat că aceasta este prima vizită de stat care a avut loc în comună după Revoluţia din 1989.

De asemenea, în cadrul vizitei, șefa statului a plantat și un stejar pe aleea Stejarilor Bătrâni din parcul domeniului regal, ca semn al prieteniei strânse pe care o are Republica Moldova cu Casa Regală a României.

Articole asemănătoare

Back to top button