fbpx

foto, video | Pericolul inundațiilor nu a trecut! Salvatorii continuă să consolideze diguri de protecție la Cantemir și Cahul

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au lucrat pe mai multe segmente importante pentru fortificarea digurilor de protecție în sudul țării.

Activități complexe de consolidare a unui baraj a avut loc în localitatea Ghioltosu, raionul Cantemir, unde pe parcursul zilei de 10 iulie a fost construit un dig de peste 300 de metri și cu înălțimea de trei metri. Construcția are menirea de a proteja 48 de gospodării din localitate de riscul inundațiilor. Pentru întreprinderea lucrărilor de amploare au fost utilizate 26 de unități de tehnică grea, iar 25 de persoane, salvatori, polițiști și reprezentanți a autorităților, au muncit pentru realizarea obiectivului.

Acțiuni de consolidare a barajelor au avut loc și în localitățile Văleni, Colibași și Vadul lui Isac din raionul Cahul.  La Vadul lui Isac specialiștii au avut misiunea de a bloca tubul de evacuare a apei din terasamentul căii ferate, fiind folosiți peste 50 de saci de argilă. La Văleni, salvatorii, de comun cu autoritățile, au construit un dig pe o distanță de 20 de metri, pentru protejarea a 40 de hectare de semănături.

Intervenția angajaților IGSU a fost necesară și în satul Colibași unde a fost construit un dig pe o distanță de 15 metri, pentru protejarea grădinilor din apropierea unui canal de evacuare a apelor, amplasat în nemijlocită apropiere de calea ferată. Aici specialiștii au utilizat 150 de saci cu argilă, reușind prevenirea riscului. Angajații IGSU vor continua să monitorizeze situația din țară privind nivelul apei pe râurile Prut și Nistru, pentru prevenirea riscului de inundații.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button