fbpx

video | Mașini scufundate, amenzi și legi încălcate. Top șase situații în care utilizatorii moldoveni de TikTok au dat-o în bară în goana după vizualizări

TikTok este o aplicație și o rețea de socializare, folosită pentru a crea videoclipuri scurte de mai multe genuri. Lansată abia patru ani în urmă, platforma a devenit una dintre cele mai populare rețele, cu peste 900 de milioane de utilizatori activi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Săptămâna trecută, după ce o fetiță de 10 ani a decedat încercând să filmeze un clipuleț pentru TikTok, Italia a anunțat că blochează TikTok pentru utilizatorii a căror vârstă nu este garantată. De asemenea, o lună în urmă TikTok anunța schimbări „revoluționare” în privința utilizatorilor copii sau adolescenți, în încercarea de a preveni manipularea și abuzarea acestora de către adulți.

Nici tinerii din Republica Moldova nu au rămas departe de ultimele tendințe în materie de rețele de socializare și provocari online. ZUGO a pregătit o selecție de șase cazuri în care utilizatorii TikTok au dat de belea în goana după vizualizări și popularitate.

Un tânăr a căzut în gol într-un mall din Chișinău

Poliția a fost sesizată la 15 ianuarie in jurul orei 14:40, prin intermediul seriviciului 112, de administrația unui centru comercial din Chișinău, precum ca un tânăr ar fi căzut de la înălțime. Tânărul de 22 de ani a căzut în gol de la înălțimea de șapte metri, încercând să filmeze un clipuleț pentru TikTok.

Potrivit medicilor, tânărul se află în stare stabilă, însă a suferit numeroase traumatisme și a ajuns la spital în stare de șoc. De asemenea, acesta va avea nevoie de mai multe intervenții chirurgicale pentru recuperare.

Curse auto în parcul Valea Trandafirilor

Doi șoferi au fost filmați cum gonesc printre copacii din parcul Valea Trandafirilor, sectorul Botanica. Cursa nocturnă s-a desfășurat pe aleile destinate exclusiv plimbărilor de pietoni. Mai mult de-atât, înregistrarea video a ajuns pe TikTok.

În următoarele zile, tinerii au fost indentificați de oamenii legii și reținuți. Ajunși la Inspectoratul de Poliție aceștia au argumentat că au vrut să filmeze un video pentru faimoasa platformă.

Și-a scufundat mașina sub gheață

Un tânăr a decis să urce cu mașina pe gheața unui bazin acvatic. Bărbatul a reușit să se salveze, însă automobilul s-a scufundat.

Într-o secvență video bărbatul apare urcat pe automobilul care se prăbușește sub gheață. Din spatele camerei, câțiva amici îl îndeamnă să sară, acesta reușește, iar prietenii îi întind o creangă de care să se poată ține până ajunge în siguranță.

Tânărul a mai fost și pedepsit de către oamenii legii. Bărbatul a fost tras la răspundere contravențională pentru fapta sa, fiind amendat de 1500 de lei pentru huliganism.

O tânără din capitală s-a dat drept polițistă

Pentru a câștiga popularitate pe TikTok, o tânără a îmbrăcat uniforma Poliției, deși nu era angajată în structurile forțelor de ordine. Oamenii legii s-au autosesizat pe marginea clipulețului, iar fata risca o amendă de până la 2400 de lei.

Tânăra a încălcat prevederile art. 324 din Codul Contravențional al Republicii Moldova „Uzurparea de calităţi oficiale prin folosirea ilegală a uniformei cu însemne distinctive, cu simbolica autorităţilor publice sau cu aspect similar ce ar permite confundarea, dacă nu este însoţită de săvîrşirea unei infracţiuni” și a fost amendată de polițiști.

Trei tineri, luați la ochi pentru huliganism

Trei tineri s-au filmat în timp ce săreau pe una dintre aripile avionului care stă în fața Aeroportului Chișinău. Aceștia ar fi înregistrat materialul pentru a-l încărca pe TikTok.

Filmulețul a fost distribuit și pe Facebook, unde a adunat mii de reacții negative. De asemenea, fapta tinerilor a ajuns și în vizorul poliției care s-a autosesizat și acum îi caută pe cei trei protagoniști.

La un pas de a provoca un accident în timp ce filma un TikTok

Un șofer a fost la un pas de a provoca un accident rutier în timp ce filma un videoclip pentru TikTok. Nu se cunoaște cu exactitate când au fost înregistrate imaginile, însă pe TikTok au apărut acum câteva zile. Totuși, la moment acestea nu sunt disponibile deoarece au fost şterse sau ascunse.

Din filmuleț se observă cum șoferul face drifturi periculoase, iar la un momentul dat a fost la un pas de a se ciocni cu microbuz care circula regulamentar pe traseu.

Primul trimestru din 2020 a fost cel mai bun din istoria TikTok, în cele trei luni aplicaţia fiind descărcată de peste 315 milioane de ori (recentul record era deţinut de trimestrul al patrulea din 2018 când au fost peste 205 milioane de descărcări). Încă în anul 2020, potrivit ultimei statistici, aplicația avea peste două miliarde de descărcări, performanță cu care se poate lăuda doar Google sau Facebook.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button