fbpx

TikTok face victime? O fată din Italia a murit sufocată în timp ce participa la o provocare de pe rețeaua de socializare

O fată a murit prin asfixie în Palermo, Italia,  în timp ce participa la o provocare numită „jocul cu eşarfa” de pe reţeaua socială TikTok. În vârstă de 10 ani, fata care participa la provocare pe TikTok, în baia din casa familiei sale, şi-a legat o curea în jurul gâtului cu scopul de rămâne fără răsuflare cât mai mult timp, în timp ce se filma cu telefonul mobil.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sora ei, în vârstă de cinci ani, a fost cea care i-a descoperit trupul inconştient, miercuri seara, transmite Agerpres.

Fata a fost transportată imediat la spitalul de pediatrie din Palermo, însă nu a supravieţuit.

„Jocul cu eşarfa”, în care copiii îşi blochează respiraţia până când leşină pentru a experimenta senzaţii tari, provoacă în fiecare an accidente, dintre care unele sunt fatale.

Părinţii au relatat cotidianului La Repubblica că o altă soră a fetei, în vârstă de nouă ani, a fost cea care le-a explicat ce s-a întâmplat.

„N-am ştiut nimic”, a explicat tatăl fetei.

„Nu ştiam că ea participa la acel joc. Ştiam că intra pe TikTok pentru coregrafii, pentru a se uita la videoclipuri. Dar cum mi-aş fi putut imagina această atrocitate?”, a spus el.

Părinții fetei au decis să doneze organele fetei, astfel încât „alţi copii să poată trăi datorită ei”.

Parchetul din Palermo a deschis o anchetă pentru „incitare la sinucidere”. Telefonul mobil al fetei a fost confiscat de anchetatori, care urmează să stabilească dacă aceasta era conectată cu alţi participanţi, dacă a fost invitată de o altă persoană să ia parte la provocare sau dacă a realizat înregistrarea video pentru prieteni sau cunoscuţi.

Ca reacţie la această tragedie, platforma lansată în 2016, care declară că are 100 de milioane de utilizatori în Europa, a emis un comunicat.

„Siguranţa comunităţii TikTok este prioritatea noastră principală, suntem la dispoziţia autorităţilor competente pentru a colabora la ancheta lor”, se arată în document.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button