fbpx

foto, video | Mai mulți cetățeni au cerut azi redeschiderea parcului Orheiland: „Nu folosiți copiii în luptele politice”

Închiderea parcului OrheiLand, un proiect extrem de popular în Moldova, realizat de Ilan Șor, a fost o decizie eminamente politică a autorităților de la Chișinău din cauza căreia suferă cetățenii țării, în special copiii. De această părere sunt membrii Partidului ȘOR și alți cetățeni din Orhei.

Declarația a fost făcută vineri, 3 iulie, de către deputații PP ȘOR, administrația municipiului Orhei și conducerea parcului. Drept urmare, cetățenii cer autorităților centrale să-și revadă decizia și să permită redeschiderea OrheiLand.

Conferința de presă a fost organizată la OrheiLand, pentru a demonstra că în parcul de distracții sunt respectate cu strictețe toate măsurile sanitare și dotările antiepidemice. Asta în contextul în care duminică, 28 iunie, Poliția a interzis activitatea parcului, conform unei hotărâri a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, „nesemnată și nepublicată”, spun reprezentanții PP Șor.

Decizia a nemulțumit cetățenii. Ei cer redeschiderea parcului și critică acțiunile forțelor de ordine care au intimidat și speriat copiii – a declarat deputatul Igor Himici, susținând că închiderea OrheiLand este parte a unui scenariu al guvernării, de intimidare a Partidului ȘOR, formațiune de opoziție.

„Nu este un secret pentru nimeni că OrheiLand este sufletul Partidului ȘOR, este sufletul fracțiunii noastre, sufletul și inima liderului nostru Ilan Șor. De aceea guvernarea a decis să se bage în suflet prin OrheiLand. Dar OrheiLand nu este proprietatea noastră privată. Este proprietatea cetățenilor, este un bun al poporului. Dacă luptați cu așa metode, cel care atacă poporul cu sabia va cădea lovit de sabie”, a menționat deputatul.

Și deputata Reghina Apostolova a criticat acțiunile guvernării, susținând că din cauza luptei politice au de suferit copiii.

„Ce s-a întâmplat este o acțiune eminamente politică. Copiii, cărora și așa le-au fost furate trei luni, care astăzi sunt în vacanță, dar au posibilități reduse de distracție și odihnă, nu pot fi privați de acest loc unic în Moldova. Aceste ilegalități trebuiesc stopate. Nu putem permite să fie folosiți copiii în luptele politice”, a declarat Apostolova.

Deputatul Vadim Fotescu s-a referit la partea juridică a problemei, susținând că Poliția nu ar fi avut niciun drept să intervină și, în general, să stopeze activitatea parcului. Potrivit lui, nu exista niciun document legal în această privință, drept urmare – a dat asigurări că echipa sa va insista asupra redeschiderii parcului pentru cetățeni.

„Nu ne vom limita doar cu acest briefing. Am transmis deja demersuri în instituțiile de resort. Cerem clarificarea situației și pedepsirea celor vinovați. Promit că toate eforturile depuse la crearea acestui parc nu au fost zadarnice. Vom deschide acest parc pentru cetățeni”, a promit Fotescu.

Iar primarul de Orhei, Pavel Verejanu, a susținut că autoritățile fac presiuni asupra parcului, punând piedici pentru a bloca eliberarea anumitor autorizații.

„Atât administrația publică locală, cât și a parcului OrheiLand, pe parcursul anilor, menține în ordine tot teritoriul din subordine. Dați-le voie la oameni să-și petreacă timpul în siguranță”, a solicitat Verejanu, menționând că zonele de agrement nu sunt un focar de COVID-19, lucru care ar fi demonstrat și de date statistice.

Administratorul parcului, Igor Druță, a prezentat toate măsurile luate în contextul asigurării siguranței vizitatorilor parcului și a angajaților – dezinfectant, mănuși, verificarea temperaturii, respectarea distanței sociale.

„În nicio instituție din Moldova nu sunt luate atâtea măsuri de profilaxie ca la OrheiLand”, a spus el.

Redeschiderea parcului este solicitată și de cetățeni. Olga, mamă a trei copii, spune că ai săi copii o întreabă zilnic când vor putea merge din nou să se distreze la OrheiLand.

„Mă întreabă copiii în fiecare zi când se deschide OrheiLand. Le răspund că nu știu. Poliția nu permite”, a spus Olga pentru presa locală, transmite orhei.md.

Reamintim că poliția a intervenit duminică la OrheiLand, iar ulterior a venit cu explicații la acțiunile desfășurate.

Articole similare

Back to top button
Close