fbpx

foto, video | Peste 100 de polițiști, mobilizați la OrheiLand. „Dodon a trimis un adevărat desant împotriva copiilor”

Peste 100 de ofițeri au fost mobilizați de autorități la OrheiLand. Sute de cetățeni, în special copii, oaspeți ai parcului de distracții, au fost martorii „comportamentului unui adevărat regim dictatorial, care a trimis peste o sută de polițiști de la Chișinău, pentru a îndeplini comenzile politice ale guvernării lui Dodon”, susține administrația publică locală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La câteva ore după ce cetățenii și deputații Partidului Politic ȘOR au stopat presupusele abuzuri ale Poliției locale, care a încercat să sisteze activitatea parcului OrheiLand, bazându-se pe o hotărâre a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, chiar „ministrul de Interne ar fi mobilizat la Orhei un adevărat desant format din peste 100 de colaboratori de Poliție”, se arată într-un comunicat emis de Primăria municipiului.

Potrivit autorității, oamenii legii erau dotați cu mijloace speciale și au blocat intrările, ar fi alungat copiii de la tobogane, ar fi intimidat și a amenințat vizitatorii. Ca urmare, unii copii au plâns, iar alții au scandat împreună cu maturii „Rușine Poliției”, deoarece cetățenii consideră că ofițerii ar fi avut un comportament disproporționat și, cel mai grav, nu ar fi acționat corespunzător, îndeplinind ordine ilegale.

Mai mult, un polițist ar fi agresat-o fizic pe consilierul local Tatiana Gorea, dar și pe o altă femeie, împiedicând-o să meargă la copilul ei. De asemenea, unii ofițeri, în frunte cu șeful lor, Marin Maxian, ar fi avut un comportament agresiv, ar fi amenințat cetățenii și ar fi ridicat vocea. Totodată, forțele de ordine nu ar fi prezentat nici un act valabil care ar permite închiderea parcului de distracții.

Descinderea poliției la OrheiLand ar fi o dovadă clară a instaurării unui stat dictatorial în Republica Moldova, a declarat deputata Partidului ȘOR, Marina Tauber.

„Am văzut în septembrie anul trecut cum Dodon luptă cu femeile, atunci când m-au arestat pe mine și pe doamna Apostolova. Acum îl vedem cum luptă împotriva copiilor. Veți răspunde pentru ceea ce faceți”, a declarat Marina Tauber.

Ea a menționat că Poliția ar pretinde că apără ordinea publică, dar de fapt ar pune în pericol sănătatea cetățenilor, având în vedere că mai mulți polițiști sunt infectați. Conform ei, doar la Orhei, peste 20 de polițiști au contractat coronavirusul, dar ar continua să activeze. Totodată, potrivit ei, deși se face trimitere la hotărârea Comisiei, la Chișinău nu a fost interzisă activitatea mai multor zone de agrement, precum Grădina Zoologică și Parcul Dendrariu.

La rândul său, primarul de Orhei, Pavel Verejanu, a precizat că Poliția, în loc să asigure securitatea cetățenilor și să interzică grupurile mai mari de trei persoane, ar bloca accesul oamenilor în locuri publice.

Poliția a respins propunerea reprezentanților OrheiLand de a institui de comun acord un regim special, care să le permită vizitatorilor parcului să se relaxeze pe teritoriul acestuia, respectând măsurile de protecție personală, dar utilajele de agrement să nu funcționeze, se mai arată în comunicat.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button