fbpx

foto | Poliția explică de ce a fost închis parcul OrheiLand: „A activat în ciuda restricțiilor și lipsei de autorizație sanitară”

Poliția Republicii Moldova a făcut câteva precizări referitoare la închiderea parcului de distracții OrheiLand, menționând că acesta a continuat să activeze în ciuda restricției, impuse pe timp de pandemie, în care se stipulează că este interzisă funcționarea zonelor de agrement de acest gest.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai mult, reprezentanții Poliției susțin că OrheiLand și-a desfășurat activitatea în ciuda faptului că nu dispune de autorizație sanitară de funcționare de pe 25 mai.

„Reprezentanți ai APL-urilor, agenți economici și stimați cetățeni, venim în atenția dumneavoastră cu îndemnul de a respecta măsurile instituite în perioada stării de urgență în sănătate publică pe teritoriul Republicii Moldova, prin hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

În contextul situației pandemice din țară, a creșterii numărului cazurilor de îmbolnăviri și a iresponsabilității cetățenilor, pe 27 iunie curent, Comisia Națională Extraordinară de sănătate publică a emis Hotărârea cu numărul 19. Aceasta stipulează clar că se interzice activitatea zonelor de agrement incluse în codul CAEM 93.21 Bâlciuri și parcurilor de distracții.

În pofida restricțiilor impuse de autorități și pe lângă faptul că de pe 25 mai curent nu dispune de autorizație sanitară de funcționare, parcul de distracții OrheiLand, din orașul Orhei, și-a continuat activitatea, astăzi, expunând riscului sănătatea publică, acțiune care contravine legislației Republicii Moldova. Precizăm faptul că demontarea gardului îi păstrează statutul de parc de distracții și, respectiv, agentul economic este obligat să se conformeze, de rând cu ceilalți antreprenori, restricțiilor impuse de autorități”, a scris Poliția RM într-un comunicat.

De asemenea, Inspectoratul General al Poliției a susținut că polițiștii au asistat la toate acțiunile întreprinse de aceștia, monitorizând ordinea publică și securitatea cetățenilor și cere, în continuare, conformare și respectarea gradului de sănătate publică, mai ales că publicul prezent acolo este format preponderent din copii.

„Astfel, intervenim cu solicitarea către toți gestionarii/proprietarii/administratorii și nu în ultimul rând către autoritățile publice locale să asigure îngrădirea accesului către spațiile respective, indiferent de forma de acces (liber sau contra plată, pentru a evita aglomerațiile). În cazul constatării nerespectării măsurilor stabilite de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, poliția va acționa în corespundere cu cadrul normativ și se va conduce de toate pârghiile legale.

Solicităm și cetățenilor să dea dovadă de mai multă responsabilitate, să-și protejeze copiii, să evite spațiile aglomerate, să nu formeze grupuri mai mari de trei persoane, să pastreze distanța socială, iar dacă spațiul nu le permite atunci neapărat să poarte măști. IGP reiterează necesitatea respectării măsurilor de sănătate publică pentru ca să ne putem păstra familiile întregi și sănătoase”, au mai declarat cei de la IGP.

Citește și:

foto | Denis Ulanov: „Atacul asupra OrheiLand – o comandă politică”

Articole asemănătoare

Back to top button