fbpx

foto | Denis Ulanov: „Atacul asupra OrheiLand – o comandă politică”

Atacul de duminică al poliției asupra OrheiLand este o tentativă de a-i pedepsi pe orheieni pentru preferințele lor politice, a declarat în cadrul unui briefing la Parlament deputatul Partidului ȘOR, Denis Ulanov.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

El a susținut că „regimul Dodon-Chicu” ar fi aruncat asupra oamenilor vina pentru răspândirea coronavirusului, încercând astfel să ascundă propria impotență și necompetență. De asemenea, deputatul a comunicat că fracțiunea Partidului ȘOR intenționează să se adreseze la Curtea Constituțională pentru a demonstra ilegalitatea acțiunilor guvernării.

Potrivit lui Denis Ulanov, atacul asupra OrheiLand nu ar avea nimic în comun cu măsurile antiepidemice. Deputatul a amintit că în Chișinău activează centrele comerciale și piețele, unde domină aglomerațiile și nimeni nu ar urmări să facă ordine. El a arătat în briefing fotografii și imagini video, surprinse în weekend în menajeria din Chișinău și în parcul Valea Trandafirilor, unde se plimbau sute de oameni fără măști și fără să respecte distanța socială.

„În Chișinău, nimeni nu implică organele de forță cum s-a întâmplat la OrheiLand. Aici există „un primar de-al casei” și de aceea totul este permis”, a declarat Ulanov.

Politicianul a mai susținut că, în alte țări, unde autoritățile au acționat corect, pandemia nu a avut un efect atât de devastator asupra economiei, sferei sociale și asupra sănătății populației.

„Numai autoritățile din Republica Moldova se declară nevinovate, învinovățind cetățenii de răspândirea virusului și nu și-au văzut bârna din propriul ochi, dar și bâlbâiala și lipsa lor de profesionalism”, a spus Denis Ulanov.

El a mai declarat că fracțiunea parlamentară a Partidului ȘOR s-a adresat astăzi la Curtea Constituțională cu o solicitarea de a verifica legalitatea acțiunilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

„Sunt sigur că vom demonstra la Curtea Constituțională că acțiunile autorităților nu sunt doar antisociale, ci și neconstituționale”, a concluzionat deputatul.

Articole asemănătoare

Back to top button