fbpx

foto, video | Cu perii și vopsea albă în miez de noapte. Mai mulți chișinăuieni și-au amenajat singuri trecerile pentru pietoni

Mai mulți chișinăuieni s-au înarmat noaptea trecută cu pensule și vopsea albă și au început să amenajeze de sine stătător o trecere pentru pietoni, asigurând traversarea în siguranță a străzii spre parc. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, după lăsarea nopții, bărbații au luat cu ei forme din lemn, găleți cu vopsea, mături, perii și au început să accentueze trecerea pentru pietoni de pe strada Trandafirilor din sectorul Botanica al capitalei.

Totodată, voluntarii au spus că această faptă este și un apel către cei responsabili, încercând să demonstreze că oamenilor chiar le pasă de orașul în care trăiesc.

„Trebuie să fim conștienți că această stradă este trecută zilnic de mame cu copii, de bunei și elevi, iar pentru a evita accidente și șoferi închiși ar trebui să depunem un efort și măcar de două ori pe an să accentuăm trecerile de pietoni”, a spus unul dintre voluntari.

Amintim că, la ședința Primăriei de pe 4 martie, reprezentanții de la Î.M „Exdrupo” menționau că o licitație pentru procurarea materialelor necesare pentru vopsirea trecerilor de pietoni va fi organizată pe 11 martie. Șeful de la Exdrupo, Marcel Zastânceanu, a declarat atunci că de îndată ce vor fi condiții favorabile pentru marcaj – umiditate și temperatură – muncitorii vor începe lucrările.

 

Articole asemănătoare

Back to top button