fbpx

foto, video | Cei care le-au văzut doar la TV, le-au putut admira la expoziție. Zeci de mașini de epocă ale pompierilor, prezentate de Ziua Muzeelor

Cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a organizat o expoziție inedită a autospecialelor de epocă ale pompierilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Zece vehicule de intervenţie, care datează din cele mai vechi timpuri, au fost amplasate în Detaşamentul Salvatori şi Pompieri al sectorului Botanica. Aici vizitatorii au avut posibilitatea să exploreze tehnica de lichidare a incendiilor, echipamentul de luptă a pompierilor, dar şi costumele din dotare.

Copiii au fost foarte entuziasmați de autospecialele salvatorilor și nu au ezitat să le testeze. Sute de elevi s-au urcat în cabine şi au făcut poze cu vehiculele de colecţie.

Cea mai impresionantă tehnică a fost o autoscara venită din UTA Găgăuzia, care datează din anul 1961. Această maşină este una decapotabilă şi este funcţională şi ora actuală, iar cu ajutorul ei, pompierii au salvat zeci de vieți.

Expoziția nu a fost unicul lucru care a atras copiii. Picii s-au arătat interesați și de prezentările tematice de la Şcoala Securităţii. În această subdiviziune, micuţii au aflat mai multe despre incendii şi situaţii excepţionale, dar şi cum se pot proteja de riscuri.

Articole asemănătoare

Back to top button