fbpx

foto, video | Au creat o lume-n miniatură timp de 6800 de ore. Cea mai mare dioramă feroviară din Moldova, relansată la Chișinău

Circa 6800 de ore de muncă și ani de pregătire au fost necesari pentru a crea cea mai mare dioramă feroviară din Republica Moldova, iar acum aceasta poate fi admirată de fiecare doritor. Astfel, Gara Feroviară din Chișinău va fi noua gazdă a expoziției, care a fost relansată ieri cu mult fast și sute de vizitatori.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Creată cu multă pasiune, diorama ce se întinde pe o suprafață de 70 m2 include viaducte, gări, zone industriale și de agrement, acestea fiind confecționate manual până la cele mai mici detalii. De asemenea, pentru a-l transforma într-un oraș adevărat, tinerii care au lucrat la dioramă au inclus și câteva trenulețe ce vin și ies din gară, fapt ce a încântat publicul.

„Am aflat că se relansează expoziția de pe rețelele de socializare și am decis că trebuie neapărat s-o vizitez alături de fiul meu care este încântat de trenulețe. Tot ce pot spune e că în realitate este mult mai frumoasă și interesantă”, susține Alina, mămică prezentă la eveniment.

Expoziția de trenulețe în miniatură a captat atenția nu doar a copiilor. Astfel, alături de cei micuți, s-au bucurat și au admirat orășelul creat cu multă pasiune și cei maturi. Printre aceștia se regăsește și Andrei, care susține că diorama reprezintă o muncă imensă a celor 6 tineri entuziaști, care au confecționat totul manual, cu excepția trenulețelor și a șinelor ce au fost cumpărate.

„Este un eveniment binevenit nu doar pentru cetățenii din țara noastră, ci și pentru turiști, pentru că este un loc unic în Moldova. Cu siguranță, toți cei care vor veni aici vor avea parte de o adevărată poveste, pentru că tot ce vezi aici este absolut extraordinar”, adaugă, pentru ZUGO, Andrei.

Mai mult de atât, organizatorii susțin că acum Diorama feroviară are și un program nou de iluminare. Pe machetă se redă apusul și răsăritul soarelui, fenomene ce crează o explozie de culori și redau o atmosferă feerică în incinta expoziției.

Astfel, dacă vă doriți să admirați alături de familie și de cei dragi expoziția, atunci accesați aici pentru mai multe detalii.

Text, foto: Nicoleta Isac, stagiară ZUGO

Articole asemănătoare

Back to top button