fbpx

foto, update | Un mort și opt răniți, după ce un microbuz cu pasageri de pe ruta Cahul-Doina s-a tamponat într-un pilon electric

update: Poliția a venit cu mai multe detalii despre accidentul rutier produs în localitatea Larga, din raionul Cahul. Polițiștii au stabilit preliminar că, microbuzul de marca Mercedes de pe ruta Cahul-Doina a avut o pană de cauciuc, conducătorul auto a pierdut controlul volanului și s-a tamponat într-un pilon de pe marginea drumului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În urma accidentului, 8 persoane au fost traumatizate, fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Din cauza traumatismelor grave, o femeie de aproximativ 55-60 de ani a decedat la scurt timp după spitalizare.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Totodată urmează a fi efectuată expertiza auto-tehnică pentru a stabili cu exactitate cauza producerii accidentului.

Știrea inițială

În dimineața zilei de 29 august, echipele de salvatori din sudul țării au intervenit în urma unui accident rutier grav produs în localitatea Larga, din raionul Cahul.

Un apel de urgență la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 07:35. Incidentul a implicat un microbuz care circula pe ruta Cahul-Doina și care s-a tamponat într-un pilon electric, rezultând în mai multe persoane blocate în interiorul autovehiculului avariat.

Pentru a asigura operațiunile de salvare și descarcerare, la fața locului au fost mobilizate 5 echipe de salvatori și pompieri, inclusiv paramedicii de la Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD). Echipele de intervenție au constatat că în microbuz se aflau un total de 11 persoane, dintre care 5 erau blocate în urma impactului. Salvatorii au reușit să evacueze cu succes persoanele încarcerate, iar acestea au primit îngrijiri medicale imediate din partea angajaților SMURD. Celelalte persoane implicate în accident au suferit diverse traumatisme și li s-a acordat primul ajutor medical la fața locului.

Victimele accidentului au fost ulterior transportate și internate la Spitalul Raional Cahul pentru evaluare și tratament medical suplimentar.

Operațiunea de salvare și deblocare a persoanelor a implicat un număr de 14 angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button