fbpx

foto | Un flashmob al patrupedelor. Se cere anularea deciziei de a omorî animalele fără stăpân din Bobeica

Mai multe persoane au lansat o petiție prin care cer anularea unei decizii a Consiliului Local Bobeica, raionul Hâncești. Aceasta se referă la reglarea numerică a animalelor fără stăpân prin vânătoare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform hotărârii, Consiliul Comunei Bobeica permite împușcarea câinilor, pisicilor, coțofenelor și ciorilor, începând cu 1ianuarie 2021. Acțiunea se va efectua zilnic de către grupuri de până la 15 vânători.

„Noi considerăm că această decizie contravine Art.222(1) Cruzime față de animale, Cod Penal și reprezintă o metodă barbară și violentă atât față de câini/pisici cât și față de ciori si coțofene”, scriu autorii petiției.

„În timp ce voluntarii luptă cu animalele din stradă sterilizându-le prin folosirea resurselor propii si donațiilor cetățenilor de rând, comuna Bobeica prefără să depună zero efort în rezolvarea umană a problemei animalelor fără adăpost.

Aceasta nu doar că ramâne indiferentă la propunerile voluntarilor de a captura-steriliza-elibera animalele, dar și decide să ignore legea cu privire la protecția animalelor, și să permită împușcarea câinilor și pisicilor indiferent de comportament și vârstă”, se mai scrie în petiție, care poate fi semnată online.

Odată cu petiția, a fost lansat și un flashmob al patrupedelor. Mai multe pisici și cățeluși au pozat lângă mesaje, precum: „Opriți omorul în satul Bobeica!”, „Nu-mi omorâți prietenii din Bobeica” și Sprijiniți adopția, nu uciderea”. 


Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button