fbpx

foto | Tradiție și credință. Pentru al 17-lea an la rând, Sfânta Lumină a ajuns și în Moldova

Pentru al 17-lea an la rând, Focul Haric, preluat de la Ierusalim, a fost adus în Moldova, pentru a fi împărțit zecilor de preoți și enoriași. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În seara zilei de sâmbătă, delegația Bisericii Ortodoxe din Moldova, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, care a mers la Ierusalim pentru a lua Sfânta Lumină, a fost întâmpinată cu deosebită bucurie de către Episcopii vicari: PS Ioan al Sorocii și PS Siluan al Orheiului, Președintele RM, dl Igor Dodon, precum și numeroși preoți și credincioși veniți din toate colțurile republicii.

Mitropolitul Vladimir a adresat sincere mulţumiri celor care l-au însoţit în acest pelerinaj, precum şi tuturor oamenilor de bună credinţă, datorită cărora credincioşii din Republica Moldova pot lua pe la casele lor Focul Haric din biserica Învierii Domnului de la Ierusalim.

Tradiția aducerii Luminii Sfinte de o delegație a Bisericii Ortodoxe din Moldova direct din Ierusalim și distribuirea ei prin Eparhii în bisericile din întreaga republică în noaptea de Înviere a fost instituită de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir în anul 2002.

Articole asemănătoare

Back to top button