fbpx

foto | Tinerii Democrați fac haz pe seama Guvernului votat de PAS, PPDA și PSRM: „La ședința Guvernului Jora a participat și Blocul ACUM”

În timp ce liderii politici duc lupte și tratative pentru a ajunge la un numitor comun, tinerii simpatizanți ai Partidului Democrat ironizează Guvernul votat de PAS, PPDA și PSRM, creându-și propriul Legislativ improvizat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În frunte cu tânărul Vadim Jora, tinerii au umplut rețelele de socializare cu hashtagurile #Mai_avem_un_Guvern și #Guvernul_Jora, însoțite de fotografii de la ședințele improvizate și întâlnirile ce iau în derâdere Legislativul Sandu.

Tinerii aproape că își iau în serios însărcinările, reușind deja să împartă funcțiile fiecărui membru a organizației. Totodată, aceștia au zis că nu uită de importanța relațiilor cu partenerii politici, de asta, la cea mai recentă ședință au ținut să se bucure de prezența Blocului ACUM, nu a membrilor, ci a unui încărcător pentru telefon pe care erau scrise inițialele formațiunii.

Din spusele Tinerilor Partidului Democrat, postarea cu prezentarea noului Guvern s-a bucurat de mare popularitate pe rețelele de socializare, adunând peste 250 de like-uri și 30 de distribuiri. În același stil ironic, membrii organizației au declarat că aceste rezultate sunt dovada clară că poporul îi iubește și că dispun de recunoaștere populară.

Totodată, aceștia au mai anunțat în glumă că, pe viitor, toate ședințele vor avea loc pe Facebook, proiectele care adună mai multe like-uri vor fi promovate de #Cel_mai_nou_Guvern, iar cetățenii care nu s-au înregistrat pe rețelele de socializare vor rămâne fără cetățenie.

Amintim că Guvernul format din exponenții PSRM, PAS și PPDA a fost investit, potrivit Curții Constituționale, în afara termenului de trei luni (90 de zile) de la validarea mandatelor, prevăzut de Legea Supremă a statului. Curtea a decis că termenul în care Parlamentul ales pe 24 februarie putea deveni funcțional și legitim a expirat pe 7 iunie, în timp ce socialiștii și Blocul ACUM au ales organele de conducere ale Parlamentului și Guvernul a doua zi, pe 8 iunie. În consecință, întrucât șeful statului, Igor Dodon, nu a dorit să pună în aplicare decizia CC, acesta a fost suspendat, iar pentru procedura de dizolvare a Parlamentului, premierul Pavel Filip a preluat interimatul funcției de șef al statului. După dizolvarea Parlamentului, președintele interimar a anunțat și data organizării alegerilor parlamentare anticipate, care vor avea loc pe 6 septembrie 2019.

Articole asemănătoare

Back to top button