fbpx

foto | Șoferii din capitală, luați la ochi de ANTA. Mai mulți conducători au fost amendați și au rămas fără permis

În perioada 11 – 15 ianuarie 2021 grupul de lucru format din inspectorii Agenţiei Naționale Transport Auto (ANTA) în comun cu Direcția Poliție a municipiului Chișinău, au efectuat mai multe razii de control la ieșire la linie a taximetriștilor cât și în diferite sectoare a capitalei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În rezultatul controalelor efectuate de către inspectorii ANTA, au fost aplicate sancțiuni prin întocmirea a 15 procese verbale cu privire la contravenție, în valoare de 41.650 lei, pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane contra cost în regim de taxi.

Pentru șapte conducători auto a fost aplicată și măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul controalelor inopinate efectuate la sediul operatorilor de transport de persoane contra cost în regim de taxi, doi operatori de transport rutieri s-au ales cu amendă în mărime de 600 unități convenționale, ceea ce constituie 30.000 lei, pentru ignorarea prevederilor stabilite de Codul Transporturilor Rutiere.

Agenția atenționează toți conducătorii auto antrenați la efectuarea operațiunilor de transport rutier contra cost de persoane în regim de taxi, precum și operatorii de transport rutieri, să asigure prezența la bordul vehiculelor a tuturor actelor necesare activității pe care o desfășoară.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button