fbpx

foto | Primul Weekend de GirlsGoIT Autumn Bootcamp: 120 de fete fac primii pași în lumea IT

GirlsGoIT, programul ce are misiunea de a împuternici și de a încuraja tinerele femei să urmeze cariere în Tehnologii Informaționale, a dat startul cu succes la Autumn Bootamp-ul  2023. Pentru această ediție au fost selectate 120 de participante, iar primele sesiuni s-au desfășurat în 6 centre de training: Chișinău, Călărași, Strășeni, Drochia, Ungheni și Criuleni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Participantele, ghidate de mentorii și ambasadoarele programului, au început aventura în lumea IT și au făcut primii pași. Pe parcursul celor 4 weekenduri, fetele vor studia și pune în practică informații despre  Securitate Informațională, Arduino, HTML & CSS, Intro to Python.

Participantele au descris primul weekend ca fiind extraordinar. Ele consideră că mentorii explică informația pe înțelesul tuturor, iar exercițiile interactive aduc nu doar cunoștințe, dar și o doză bună de distracție. Salomeea Negrescu, una dintre participante, este de părere că experiența e una minunată: ,,Mi-a plăcut mult de traineri și ambasadoare, pot spune ca am învățat multe de la ele. De asemenea, m-a impresionat mult platforma Python unde împreuna am reușit sa programăm. Predomină o atmosfera plăcută și m-am simțit super!

Gorobivschi Antonela, ambasadoare GirlsGoIT, spune că ,,participantele au rămas impresionate și cu o dorință arzătoare de a se aprofunda în continuare în materialul studiat. Sesiunile au fost interactive, fetele au fost cu bună dispoziție și gata să afle lucruri noi. Mentorele au susținut, ajutat fetele, fapt ce le-a insuflat curaj și motivație pentru a lucra.

Totodată, Valeria Postică, ambasadoare și ea, povestește că participantelor le-a plăcut mult: ,,Fetele au fost plăcut impresionate, deoarece Arduino e destul de interactiv și pot vedea imediat rezultate. Unele deja întrebau de unde se pot procura plăcuțe de Arduino”.

În Călărași, fetele au avut oportunitate de a studia programele HTML și CSS. Paula Popescu, mentoră, zice că inițial, deși adresau întrebări, ele erau mai timide: „Până la finalul zilei însă, au interacționat cu mentorii și au devenit mai deschise. Unele nu erau sigure de forțele lor, dar au înțeles ca este posibil, nu e foarte complicat și au dezvoltat proiecte creative. În prima zi au învățat bazele HTML și au creat prima pagina cu elemente statice.”

În perioada următoare, fetele selectate vor avea ocazia de a explora în profunzime diverse track-uri, contribuind astfel la formarea unei noi generații de femei în domeniul tehnologiei.

Informații suplimentare și detalii despre activitățile următoare ale programului GirlsGoIT găsiți pe website-ul oficial sau pe paginile de Facebook și Instagram.

Participarea la tabăra GirlsGoIT este gratuită și are scopul de a încuraja tinerele din Republica Moldova să-și dezvolte abilitățile și să-și creeze o carieră în domeniul IT. Programul se desfășoară desfășura offline în perioada 11 noiembrie – 3 decembrie, în zilele de weekend și este organizat în parteneriat cu Liechtenstein Development Service Moldova, Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, FRIDA | The Young Feminist Fund, TEKEDU.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button