fbpx

foto | Premieră pentru R. Moldova: Daniel Procopciuc, dublu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Armwrestling

În perioada 24 august – 3 septembrie 2023 în orașul Almaty din Kazahstan s-a desfăşurat Campionatul Mondial la Armwrestling. Republica Moldova a fost reprezentată de lotul național al țării noastre în frunte cu președintele Federației de Armwrestling din R. Moldova, Alexandru Grumeza.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sportivul moldovean Daniel Procopciuc a fost dublu medaliat cu aur, astfel, devenit pentru a șasea orară campion mondial la brațul stâng și pentru prima dată la brațul drept.

În același timp, la fel la categoria seniori, Marina Iordachi a fost premiată cu dubla de argint la Campionatul Mondial.

Potrivit președintelui Federației de Armwrestling din R. Moldova, Alexandru Grumeza, acestea sunt cele mai bune rezultate înregistrate de către echipa de seniori care a reprezentat Republica Moldova la Campionatul Mondial de Armwrestling în acest an.

De menționat sunt și alte rezultate ale membrilor lotului național din categoria seniori:
Oleg Tudorean – locul 5, categoria seniori -85kg;
Alina Iordachi – locul 5, categoria senioare -70kg;
Alexandru Bînzari – locul 8, categoria seniori -100kg
Tiberius Țurcan – locul 8, categoria seniori -55kg;
Nicoleta Bodrug – locul 9, categoria senioare -60kg

Moldovenii au participat printre alți 1200 de sportivi din 46 țări ale lumii și practic fiecare sportiv care a reprezentat Republica Moldova în cadrul acestui campionat a urcat pe podiumul mondial.

Menționăm că recent, în cadrul Campionatului European de Armwrestling, desfășurat în luna mai la Chișinău, brațul de aur al Moldovei, cum mai este el supranumit Daniel, a excelat la ambele brațe, câștigând tocmai al șaselea său titlu consecutiv de campion european.

Nu vom exagera câtuși de puțin afirmând că Armwrestlingul are un viitor promițător la noi în țară, succesele obținute demonstrând fără putință de tăgadă că avem o școală redutabilă în domeniu, care începe să devină una de tradiție, cu specialiști de forță, de cea mai înaltă clasă.

Citește și: Brațul de aur al R. Moldova, Daniel Procopciuc, a devenit Campion Mondial printre profesioniști

Foto: zugo.md
Foto: zugo.md
Foto: zugo.md
Foto: zugo.md

Articole asemănătoare

Back to top button