fbpx

foto | Poșeta definește ținuta! Cunoaște-o pe tânăra care transformă ața în accesorii elegante

Se spune că eleganţa este definită de ceea ce porți. Această idee o susține și Doina Duminica, o tânără de 20 de ani din Chișinău, care croșetează genți de diferite culori și dimensiuni. Deși e studentă la facultatea de economie din cadrul Universității Agrare de Stat din Moldova, creatoarea de poșete e pasionată de crearea accesoriilor pentru iubitoarele de frumos.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Doina se consideră o persoană artistică, independentă, creativă și dornică de-a învăța lucruri noi, iar experiența în domeniul croșetării o are încă de când era elevă.

„Croșetez încă de pe băncile școlii, adoram obiectele dedicate creației: pictura, educația tehnologică, unde eram mereu prima la crearea și efectuarea lucrărilor. Astfel le-am îndrăgit”, povestește tânăra.

Doina mărturisește că inspirația vine din interior și indiferent de dificultăți, ea dedică atenție fiecărei lucrări. Pe lângă faptul că croșetează poșete, tânăra mai confecționează și brățări, căni personalizate și seturi de tipul gift box.

„Inspirația vine din interior, tot ceea ce simt creez cu mare dăruire. Frumosul dăinuie mereu în jurul meu, astfel acestă atmosferă mă încarcă și inspiră cu multe idei, dorințe și visuri”.

Tânăra își amintește că lucrarea cea mai grea a fost prima poșetă confecționată, la care a lucrat câteva ore, fiind la începutul afacerii sale. Totuși, asta nu a împiedicat-o să-și urmeze visul.

„Cea mai grea lucrarea a fost prima geantă croșetată. Fiind la început de drum, am fost foarte atentă la detalii, calitate și perfecțiune. Astfel, a durat mai mult timp și am înțeles că lucrul creat manual cuprinde multă dedicație, dăruire și răbdare, pentru a ajunge la rezultatul dorit. Pentru realizarea gentuțelor dedic câteva ore, în funcție de modelul ales de către client”.

Clienții sunt cei care o motivează pe tânăra artistă să creeze tot ceea ce înseamnă frumos și să-ți continue afacerea colorată.

„Clienții mei sunt cei care mă motivează, mă urmăresc zilnic și cei care iubesc lucrurile handmade, care sunt interesați de un anumit cadou și de o idee minunată de a face o persoană fericită. Sunt de diverse vârste, începând de la 13-14 ani și până la 40 de ani, femei și bărbați”.

Materialele pe care le folosește la crearea poșetelor sunt ațe de tricotaj, elementele de fier și lanțul. „Pentru croșetarea gentuțelor folosesc ața de tricotaj, care sunt de calitate înaltă.Pentru că în momentul în care va fi purtată geanta, culoarea trebuie să rămână aceeași”.

Deși este încă la început de cale, Doina este sigură că lucrările handmade sunt apreciate în țară, deoarece au un farmec aparte.

„Lucrările handmade sunt foarte apreciate în Republica Moldova, deoarece au ceva aparte. Sunt lucrate cu multă plăcere, față de tipajele clasice. Creațiile handmade pot fi personalizate la dorința clienților: culoarea, formă, detalii, mărimea, etc. Știind că clienții mereu vor căuta ceva unic, creativ și calitativ, lucrările handmade sunt apreciate într-adevăr!”

Autoare: Cristina Stolearenco, stagiară

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button