fbpx

foto | Podul din satul Budești se ține „pe un fir de ață”. Pietonii și șoferii sunt îndemnați să fie prudenți

Șoferii și pietonii care circulă pe podul din satul Budești sunt puși zilnic la mare încercare. Totul pentru că, construcția se ruinează, plăcile de beton stau să cadă, iar găurile și crăpăturile sunt suficient de mari pentru a deveni adevărate impedimente pentru călători.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Trotuarele sunt surpate, iar gropile creează impresia că podul se ține „pe un fir de ață”. Deși conducătorii se plâng că achită taxe anuale pentru drumuri, autoritățile nu întreprind toate măsurile necesare, iar securitatea oamenilor este pusă sub semnul întrebării.

Cu toate acestea, reprezentantul Administraţiei de Stat al Drumurilor, Sergiu Găluşcă, afirmă că, construcția nu prezintă niciun pericol pentru siguranța traficului rutiere, atât timp cât șoferii și pietonii respectă indicatoarele de restricționare amplasate în preajma podului.

Potrivit acestuia, la momentul de față se elaborează un proiect de execuție privind remedierea degradărilor atestate și acesta constituie o prioritate în programul reparațiilor la lucrări de artă, planificat pentru anul 2020, transmite trm.md.

Proiectul prevede amenajarea unei plăci de suprabetonare care va permite optimizarea rosturilor de dilataţie, amenajarea unor noi trotuare, parapet direcţional modern şi altele.

Podul, construit în anul 1985, este poziţionat teritorial pe drumul naţional M5, în preajma comunei Budeşti.

Articole asemănătoare

Back to top button