fbpx

foto | Paradoxul din magazinele moldovenești: Portocalele din Egipt – mai ieftine ca merele, cartofii și ceapa autohtonă

Pe rafturile supermarketurilor din Moldova sunt în vânzare legume și fructe atât din țara noastră, cât și din străinătate. Prețurile mărfurilor autohtone și ale celor importate variază destul de mult.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cei obișnuiți să facă cumpărături ieftine, probabil, vor opta pentru portocale din Egipt, care au un preț de 16,50 lei/kg, mai mic chiar decât prețul merelor din livezile moldovenești. Paradoxal, dar citricele aduse de peste hotare sunt chiar mai ieftine decât morcovul crescut în serele din țara noastră, dar și decât cartofii autohtoni.

Acest lucru este observat destul de des în magazinele din țara noastră, multe dintre care preferă să aducă pe rafturi produse din afara țării și mai puțin de la producătorii autohtoni.

Amintim că, în această primăvară, zeci de agricultori din Moldova s-au pomenit în imposibilitatea de a-și vinde rezultatele muncii de un an chiar și la prețuri foarte mici. Pentru soluționarea problemei, timp de câteva weekenduri, în scuarul Catedralei au fost organizate târguri unde zeci de producători și-au putut comercializa fructele.

Foto: Petru Cliofos via Facebook

Articole asemănătoare

Back to top button