fbpx

foto | Nu te vindecă nici cele mai revoluționare aparate. Boala care devine tot mai răspândită în lume, inclusiv în Moldova

În ultimii ani numărul pacienților care suferă de psoriazis s-a dublat, însă medicii nu pot oferi explicații clare despre cauza și apariția acestei boli.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Se știe însă că psoriazis este o maladie de piele care se manifestă prin descuamări însoțite de mâncărime și pete roșii de dimensiuni diferite pe piele. Mai grav este faptul că specialiștii nu au găsit niciun tratament anumit, astfel o treime din numărul celor afectați ajung în spital din cauza complicațiilor.

Cu aceste simptome se confruntă și o femeie de 57 de ani, care este internată în Spitalului Republican. Aceasta spune că suferă de psoriazis de 18 ani şi crede că s-a îmbolnăvit pe când muncea la o fabrică de
produse chimice. Întrucât maladia se mai transmite şi genetic, toţi cei trei copii ai femeii au deja primele simptome ale acestei boli, transmite publika.md.

Foto: all-shooter.ru

Simptomul comun asociat cu psoriazisul este îngroșarea pielii care devine aspră, descuamată cu textură de crustă. Când pielea devine prea uscată există riscul ca aceasta să crape și chiar să sângereze. Mai mult decât atât, psoriazisul afectează nu doar pielea, dar și alte organe interne, precum și sistemul cardiovascular.

„Psoriazisul afectează şi sistemul cardiovascular. Poate să ducă la infarct, poate să ducă la boala cerebral vasculară, la accidente vasculare, afectare renală şi determină clar decesul pacienţilor’’, a declarat Liliana Groppa, medic traumatolog la Spitalul Republican.

Potrivit presei străine, Kim Kardashian este una dintre victimele acestei maladii. Aceasta a încercat de-a lungul timpului cele mai noi și revoluționare tratamente, însă fără prea mare rezultat. Au fost perioade în care efectele bolii s-au ameliorat, iar altele în care erupțile au fost vizibile și dureroase. Cei mai mulți pacienți care suferă de această maladie se înregistrează în Statele Unite ale Americii.

Foto: doc-tv.ru

Autoare: Mariana Rusu, stagiară

Articole asemănătoare

Back to top button