fbpx

foto | Mii de turiști, evacuați în sud-vestul Franței din cauza incendiilor: Circa 600 de pompieri luptă cu flăcările

Două incendii de amploare active în sud-vestul Franței au ars peste 1.700 de hectare de vegetație și au dus la evacuarea a mii de turiști. Aproximativ 600 de pompieri încearcă să stingă flăcările, în timp ce din aer se intervine cu șase avioane, scrie Reuters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Autoritățile locale din Gironde, unde incendiile sunt cele mai puternice, spun că intervenția presupune resurse umane și materiale importante, scrie digi24.ro.

Franța este lovită de câteva săptămâni de o serie de incendii de vegetație și suferă, ca și restul Europei, din cauza unui al doilea val de căldură extremă.

Mai multe incendii de pădure au afectat marți regiunea centrală a Portugaliei, precum și vestul Spaniei, ceea ce a dus la evacuarea a sute de persoane.

Cel mai puternic dintre cele două incendii din Gironde se manifestă în Landiras, la sud de Bordeaux, unde drumurile au fost închise și 500 de locuitori au fost evacuați. Incendiul a mistuit peste 1.000 de hectare.

Celălalt incendiu se manifestă de-a lungul Coastei Atlanticului, aproape de emblematica „Dune du Pilat” – cea mai mare dună de nisip din Europa – situată în zona Golfului Arcachon. În zonă se vede cum fumul gros se ridică spre cer.

Acest incendiu a ars deja 700 de hectare și a dus la evacuarea preventivă a 6.000 de persoane din cinci campinguri din jur. Oamenii au fost duși pentru a fi adăpostiți într-un centru local de expoziții. „Ne-am trezit pe la 4.30 dimineața. A trebuit să plecăm imediat și să alegem rapid ce să luăm cu noi. Mi-am uitat buletinul, noroc că mi l-a luat cineva. Dar nu am telefonul (. ..) și nu știm ce se va întâmpla”, a declarat Christelle, pentru BFM TV.

În ajunul Zilei Naționale a Franței, prefectura Gironde a interzis toate artificiile până luni, 18 iulie, în orașele și satele din imediata apropiere a pădurilor.

Foto: Profimedia

Articole asemănătoare

Back to top button