fbpx

foto | Mesajul disperat al unui tânăr medic către moldovenii care nu poartă mască: „Te poate proteja de un tub până în plămâni”

Un tânăr specialist din Moldova, antrenat în lupta cu virusul COVID-19, a publicat pe rețelele de socializare un mesaj pentru cei care nu poartă mască. Acesta a arătat urmele care îi rămân după purtarea echipamentului de protecție, încercând astfel să le explice oamenilor că trebuie să se protejeze.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sandu Tocarciuc a scris pe pagina sa de Facebook că este nevoit să poarte combinezonul, masca și mănușile 20 din 24 de ore. Potrivit lui, aerul condiționat este închis pentru a nu răspândi infecția, iar specialiștii pierd până la doi litri de lichid într-o singură gardă.

Tânărul a povestit că speră să se amelioreze situația, însă din cauza că unii nu vor să poarte mască, totul s-ar putea termina abia după ce vor infecta toți sau „când doctorii vor cădea la pământ, distruși de oboseală”.

„Mai gândiți-vă o dată. O mască te poate proteja de un tub cât degetul de gros, până în plămâni, de un tub până în vezica urinară, care să-ți elimine urina și scaunul, în cel mai bun caz, îl faci în oală. A da, încă multe droguri care te relaxează pentru a fi ventilat artificial și pentru a nu simți nimic din ceea ce se întâmpla cu tine”, scrie el.

La finalul mesajului său, Sandu spune că motivul pentru care tinerii doctori pleacă ar fi faptul că moldovenii nu vor să înțeleagă lucruri elementare, iar ei își pierd speranța că țara va mai putea fi ridicată în picioare.

Mesajul integral al tânărului

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button